Bibliotek

Søg i bibliotekets samlinger

Biblioteket er lukket frem til starten af 2022.

Designmuseets bibliotek skal overgå til et nyt bibliotekssystem. Det betyder, at vi i perioden frem til 1. april ikke besvarer henvendelser og forespørgsler samt ikke sender bøger ud til dit lokale bibliotek via www.bibliotek.dk.

Vi glæder os til april, hvor det bliver muligt at bruge vores nye brugervenlige bibliotekssystem, og vi igen kan sende vores bøger ud til landets biblioteker – hvis forholdene tillader det.

Åbningstider
Midlertidigt lukket frem til primo 2022

Kontakt biblioteket
+45 40998803
bib@designmuseum.dk

Følg os på Facebook

Søg i Biblioteket og tjek din lånerstatus

 

Vi stiller vores samlinger og ressourcer til rådighed for alle, der vil blive klogere på design, kunstindustri og kunsthåndværk. Søg i vores baser med bøger, tidsskrifter og håndgribelige materialer – og læs mere længere nede på siden om vores unikke samlinger. Du kan også se vores seneste boganskaffelser her.

Arkiv for Dansk Design

Arkivet rummer tegninger, tegningsarkiver og andet grafisk materiale fra danske kunstnere, kunsthåndværkere og designere til de ovenfor nævnte områder.

Besøg Arkiv for Dansk Design

Søg i Arkiv for Dansk Design

Bogsamlingen

Bogsamlingen rummer danske og internationale bøger, tidsskrifter og andet trykt materiale, såsom varekataloger, brochurer, udstillings- og auktionskataloger, fotos, tapet- og tekstilprøvebøger. Læsesalen kan benyttes af alle brugere og studerende. Der er 24 læsepladser og trådløst netværk til bærbare computere. I tilknytning til biblioteket er der café og om sommeren adgang til en dejlig have.

Søg i Bogsamlingen

Furnitureindex

Furnitureindex er en database, der indeholder møbler designet af danske arkitekter og designere fra det 20. og 21. århundrede. Basen indeholder over 15.000 møbler og interiører, som kan søges frem ved en variation af muligheder, – samt korte biografier af designere. Basen bliver hele tiden udviklet og vedligeholdt.

Besøg Furnitureindex

Søg i Furnitureindex

Plakatsamlingen

Samlingen dokumenterer den kommercielle, den kulturelle og den politiske udvikling i plakatens historie både i Danmark og globalt, lige fra plakatens boom i 1800-tallet og til i dag.

Besøg Plakatsamlingen

Søg i Plakatsamlingen

Tidsskrifter

Biblioteket har over 1000 forskellige tidsskrifter, de ældste fra midten af 1700-tallet. Tidsskrifter om bl.a. mode, tekstiler, grafik, keramik, glas og møbler. Her kan du se en fortegnelse over de ca. 70 tidsskrifter, som biblioteket har i abonnement lige nu:

Tidsskrifter i abonnement (PDF)

Det nyeste nummer af mange af tidsskrifterne er opstillet på læsesalen, øvrige tidsskriftnumre og ældre tidsskrifter henter vi frem fra magasin. Du kan bestille fotokopier fra tidsskrifterne eller selv affotografere.