Museum 2022

Museet bygger om og genåbner juni 2022

Museet er lukket for at gennemgå en omfattende renovering af det indre i de historiske bygninger og af sandstensudsmykninger, Amaliegadepladsen og alle udstillings- og gæsteområder.

Designmuseum Danmark har valgt at lukke ned og starte en stor renovering og ombygning, der skal fremtidssikre museets enestående historiske bygningsramme. I en omfattende omlægning af alle udstillings- og publikumsområder og nytænkning af gæsteoplevelsen er vi gået i gang med et stort restaureringsprojekt, der skal redde undergrunden under vores historiske museumsbygning.

Det nye designmuseum skal stå klar til at byde publikum velkommen til juni 2022.

Del 1: Gulv og varme

Hovedprojektet er den omfattende omlægning af den historiske varmekælder. Ca. 3.000 kvadratmeter gulve, som i flere årtier har bevæge sig og truet med, at museet måtte fraflytte den fredede bygning. Opgravning og sikring af fundamentet og udskiftning af det historiske dampbaserede gulvvarmesystem fra 1920’erne til nyt moderne og energivenligt varmesystem. Alle fliser i det fredede gulv, der blev etableret som del af Kaare Klints store transformationsprojekt i 1920’erne, tages op og genlægges efter alle tegninger og opmålinger, som den dag i dag findes i museets arkiv.

Gulvprojektet kommer kun i mindre grad til at kunne følges udefra – og orkestreres fra en byggeplads, der etableres i museets have med ind- og udkørsel via Amaliegade.

Del 2: Nyhugning og restaurering

Fra gaden kan enhver, der rejser blikket op, se at bygningens historiske udsmykninger er nedbrudt og mærket af vejr og vind. Under museets nedlukning igangsætter vi derfor en nyhugning og restaurering af palæbygningernes historiske 1700-tals frontoner samt sandstensudsmykninger på bygningens ydre og facader.

De to frontoner – mod Bredgade og Amaliegade – samt hegnet mod Amaliegade er hugget i gotlandsk sandsten, og billedhuggerarbejdet er udført af Johan Christoph Petzold (1708-1762). J.C. Petzold, som var fra Sachen, blev kaldt til Danmark for at udføre arbejde ved Christiansborg Slot. Han opholdt sig i Danmark ca. 1739-46 og 1748-57, og han omtales som hofbilledhugger fra 1755 og var desuden professor ved Kunstakademiet i 1751-57. Petzold arbejdede ofte sammen med Nicolaj Eigtved og forstod i sin bygningskultur at kombinere figurer og dekorative elementer til en flot effektfuld helhed.

IND BAG HÅNDVÆRKET

I 2018 tyvstartede vi og istandsatte museumspladsen og den historiske gitterport til det gamle Frederiks Hospital mod Bredgade.

Se en lille film og denne del af fornyelsen her

Del 3: Nye udstillinger

Projektets 3. store del handler om, alt det du kan opleve på museet: Museet genåbner juni 2022 med en komplet relancering og modernisering af alle museets udstillinger og publikumsområder, som vil forny hele gæsteoplevelsen på museet.

Museet har med sine enestående samlinger, sin historie og sin beliggenhed en aktuel mulighed for at forny sin position. Udstillingsplanen og det samlede program offentligøres op til åbningen.