Tidligere udstilling

Det 20. århundrede

Udgangspunktet for udstillingen er nogle af de overordnede idéer og tanker, som har haft betydning for menneske og samfund i det 20. århundrede, og som kan aflæses i formgivningen.

Således omhandler udstillingen bl.a. avantgarde-formgivningens drøm i begyndelsen af århundredet om en ny og bedre verden, funktionalismens FDB-møbler set som et socialt redskab og 1990’ernes globalisering og visioner om økologi og genbrug.

Designklassikere

Udstillingens mange danske designklassikere sættes i udstillingen i et internationalt perspektiv ved sammenstilling med udenlandske designikoner. De skiftende formgivningstendenser belyses i sammenhæng med udviklingen inden for arkitektur og indretning.

Du vil finde designikoner fra Kaare Klint, Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton m. fl.

Den danske tilgang

Danske designere har altid været mere optaget af at finde praktiske former, der kan forbedre hverdagens eksisterende genstande brugsmæssigt og æstetisk end af at revolutionere samfundet med utopiske ideer og kunstteoretiske manifester. Dansk industridesign er i vid udstrækning inspireret af udlandets revolutionerende former og ideer og forædler og forfiner disse, så de passer til den pragmatiske og demokratiske livsførelse i Danmark.

Nutidens danske designere må forholde sig til den danske designtradition, men de er også del af den globale produktionsvirkelighed og designdebat, hvor design orienterer sig imod såvel bæredygtighed som fri kunst.