Skip to content

Tidligere udstilling

I AM BLACK VELVET
Erik Mortensen - HAUTE COUTURE

Erik Mortensen er det tætteste Danmark kommer på modens verden i Paris. Som 16-årig drog han fra Nordjylland til København, hvor han kom i lære hos en af tidens mest anerkendte danske modeskabere, Holger Blom. Som 22-årig gik turen videre til Paris, hvor han gik målrettet efter at arbejde for modehuset Pierre Balmain.

Drømmen blev til virkelighed og et haute couture-eventyr begyndte i 1947, da den unge Erik Mortensen blev elev hos Pierre Balmain. I 1951 blev han Balmains førsteassistent, og i 1982 overtog han posten som chefdesigner efter hans død.

Sort og sofistikeret

Erik Mortensens sofistikerede og ikke mindst passionerede tilgang til design, er hans mange kollektioner det bedste bevis på. I tiden som chefdesigner hos Pierre Balmain opnåede Erik Mortensen ikke alene stor anerkendelse hos sine kunder, han blev også hædret af kollegaerne i branchen. Tre gange modtog han hvad der svarer til modebranchens Oscar, den prestigefulde Le Dé d’Or (også kaldet Det Gyldne Fingerbøl).

Udstillingens temaer

Udstillingen er bygget op omkring en række temaer, der giver indblik i Erik Mortensens unikke designtalent, arven fra Balmain, designprocessen, glæden ved materialerne og det sublime håndværk, hans fascination af farven sort og legen med transparente tekstiler og den nøgne hud.

Herudover er områder i udstillingen viet til modeshows og fortællingen om de private kunder, hvoriblandt kendte og kongelige spiller en rolle.

Behind-The-Scenes

I løbet af foråret vil vi guide jer igennem forberedelserne, med en række behind-the-scenes opslag hver mandag, til den store nye modeudstilling.

Følg med i Behind-the-scenes