Skip to content

Udendørs udstilling

Trans­formation

Designmuseum Danmark er lukket ned, men i 2022 åbner vi igen og relancerer museet oven på en enestående, historisk bygningstransformation, der skal redde museets bygninger og forny samtlige udstillinger til vores fantastiske gæster.

Med forårets pladsudstilling kan du følge lidt med bag linjerne, når enestående bygningskultur transformeres. Kom tæt på kongekroner og sandsten, som vi nyhugger til de næste mange hundrede år, se den nye marmor, som supplerer Kaare Klints ikoniske gulve & gå på opdagelse i brønddæksler, som viser videre ud i byens mange designoplevelser.

Vi glæder os til at åbne museet for hele verden igen. Følg processen på alle vores platforme. Vi ses til genåbning i 2022!

STENHUGGERENS MODEL: GIPSVASE

Sandstensudsmykningerne på og omkring Det Kgl. Frederiks Hospital er en karakteristisk del af det fredede anlæg. Vasen her er en gipsmodel, som blev formet, da museet i 2018 restaurerede museumspladsen og skulpturporten bag dig mod Bredgade.

Vasen blev, som resten af skulpturgrupperne, hugget for 120 år siden i gotlandsk sandsten, og var i 2018 så forvitret og ødelagt, at der skulle en nyhugning til for at restaurere porten, som billedhugger J. C. Petzold (1708-62) oprindeligt stod bag.

KRONEN

Over pladsens skulpturport mod Bredgade finder man kronen her som del af figurgrupperne. Kronen blev nyhugget i 2018 og nu tages alle de andre sandstenselementer på museets facader under kærlig behandling. De vil blive delvist restaureret og delvist nyhugget, som del af Designmuseum Danmarks store bygnings- og restaureringsprojekt.

Sandstensudsmykningerne går tilbage til 1752-57, hvor bygningen var Danmarks første offentlige hospital, Det Kgl. Frederiks Hospital, grundlagt af Frederik V. Kongens initialer ses også i portalens spejlmonogram over museets hoveddør.

Sandstenenes dekorative elementer blev skabt af billedhugger Petzold. Petzold var tysk billedhugger virksom i rokokotidens Danmark. Han har udsmykket tidens fornemste bygninger, heriblandt mange af Nicolai Eigtveds værker som museet. De dekorative arbejder er rent rokokoarbejde, oprindelig udført i gotlandsk sandsten.