Skip to content

Digital Udstilling

Sharing Futures

Velkommen til vores digitale udstilling SHARING FUTURES, hvor du kan opleve tre projekter, skabt af fem afgangsstuderende fra Det Kongelige Akademi for design. De studerende har gennem en periode på seks måneder, i foråret 2021, gennemgået et forløb, faciliteret af Designmuseum Danmark og det strategiske bureau Bespoke.

Den digitale udstilling dokumenterer, hvordan man kan arbejde med design som en proces. Og i dette tilfælde en metode, der kaldes Futures Design, udviklet af Bespoke.

Når du udforsker udstillingen, vil du blive præsenteret for en række vilde, smukke og tankevækkende fremtidsscenarier og spekulative objekter, der visualiserer det, der muligvis venter os i fremtiden. De studerende har selv valgt temaerne, som her foldes ud via de tre forskellige scenarier. Og de berører her fremtidens arbejdsplads, naturens rolle i vores liv og fremtidens museum.

Fremfor at opstille en vision eller et ideal for fremtiden, har formålet med hele projektet snarere været at invitere med ind i designerens kreative proces, fra første ideer og research, til skitser, udkast og prototyper. Her kan man blive klogere på, hvilke overvejelser og skridt en designproces kan indebære.

Med udstillingen ønsker museet at åbne designbegrebet op på nye måder, og vise hvordan feltet udvikler sig, eksempelvis med Futures Design-metoden.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Nature Room

Med ’Nature Room’ undersøger de to designere ShuYi og Juna, hvordan naturens helende kræfter kan bidrage positivt til velvære og mentalt helbred i situationer, hvor vi er isolerede i længere perioder – eksempelvis under fremtidige lock downs. Med afsæt i ideen om, at kunstig natur kan bruges som en terapeutisk kilde har de designet forskellige digitale versioner af naturlandskaber der kan tages indendørs. De har udtænkt og designet en prototype af en 4D-projekter, der kan projektere billeder, lyde og endda dufte fra naturen.

 

Oplev projektet her

Remote Futures

I projektet ’Remote Futures’, udforsker de to designere Lunia og Elena, hvordan vi kommer til at arbejde i 2030, hvis tendensen om at arbejde hjemmefra fortsætter. For at gøre scenarierne om arbejdskultur nemmere at forstille sig, har de skabt fire narrativer med fire tilhørende personaer, der fortæller om deres arbejdsliv. Til narrativerne hører en række spekulative objekter fra fremtiden, fra møbler til teknologi, der viser hvordan design udvikler sig i takt med vores ændrede arbejdsliv og behov.

 

Oplev projektet her

Decolonizing Museums – the Museum as a Crime Scene in 2033

Designeren Rotem spørger i sit projekt, hvordan fremtidens dekoloniserede museer ville se ud, hvis de blev til inkluderende rum, der kompenserede for kolonialismens fortid? Med ’ Decolonizing Museums – the Museum as a Crime Scene in 2033’ skaber han et fiktivt fremtidsscenarie med indhold og visuel identitet, for et museum der har gennemgået en dekoloniseringsproces.

 

Oplev projektet her