Pressemeddelelse 25.04.2019

Design X Change 2019

Mediepakke
Download mediepakke via link herunder.

Nyheder og ændringer i program opdateres løbende på vores hjemmeside og dette facebook-event for Design X Change.

#designxchange #danishdesignfestival #designmuseumdanmark

Download mediepakken her

 

Kontakt

Anders Eske Laurberg Hansen
Projektleder
alh@designmuseum.dk

Alastair Halfhide
Kommunikationsmedarbejder
aha@designmuseum.dk

Vær med, når fremtidens bæredygtige design skabes
Design X Change er en begivenhed om bæredygtighed og design i Designmuseum Danmarks have 4.-5. maj 2019
 
Bliv klogere på, hvordan design kan være en del af løsningen på nogle af fremtidens bæredygtige udfordringer. På årets Design X Change, den 4.-5. maj, danner Designmuseum Danmark ramme om debatter, workshops og marked, hvor du bl.a. kan blive klogere på, hvordan virksomheder, organisationer og startups går nye veje med design, som anvender naturens ressourcer og genanvender materialer på nye måder. Ligesom forrige år er der masser af aktiviteter for hele familien.

Kom og vær med, når fremtidens bæredygtige løsninger debatteres og demonstreres. Hvad end det gælder etablerede virksomheder eller vækstlag, er de klimaudfordringer vi står overfor som samfund lige alvorlige. Design spiller en afgørende rolle for, hvordan fremtidens innovative løsninger bliver realiseret. Derfor har vi samlet et stærkt felt af dedikerede virksomheder og individer, der kommer og deler deres visioner og løsninger om bæredygtigt design.

Upcycling og nye materialer
Du kan bl.a. møde virksomheden Mater, der lige har relanceret en møbelserie af Nanna Ditzel fremstillet af fiskenet og havplast fra verdens have. Sammen med en række andre innovative virksomheder, som fx møbelvirksomheden TAKT, stiller de både knowhow og møbler til rådighed over weekenden, hvor du også kan gøre et godt køb.

Men hvordan ser fremtidens bæredygtige design ud? Det spørgsmål rejste konkurrencen Nordic Design Competition – Sustainable Chairs, hvor nordiske designere var inviteret til at deltage. På udstillingen, der vises i museets forhal, kan du opleve de fem finalisters bud på fremtidens bæredygtige stol og se det danske bidrag ”Den kystnære stol” af designer Nikolaj Thrane Carlsen, der vandt konkurrencen. Konkurrencen var arrangeret af Nordisk Ministerråd i forbindelse med UN Climate Summit, COP 24 i samarbejde med Dansk Design Center, Svensk Form, DOGA i Norge, Ornamo i Finland, The Iceland Design Centre.

Modeindustrien er en af de store syndere, når det gælder problemer med overskudsproduktion. Men heldigvis er made to measure en produktionsform, der er ved at vinde frem hos flere virksomheder, der først producerer tøjet, når kunden har købt det. Det vil sige, at man reducerer spild i tekstilproduktion som fx hos Artikel.Store.

Bland dig i debatten
Design X Change byder vanen tro også på et debatspor, som strækker sig over begge dage. Her vil der være fokus på radikal nytænkning af naturens resurser samt design, der anvender lokale materialer som bier, kork og tang. Kom og mød pionererne, kritikerne og forskerne, når de diskuterer begreber og fænomener inden for design og bæredygtighed. Blandt navnene, du kan møde i debatterne, vinder af Nordic Design Competition, Nikolaj Thrane Carlsen, samt CEO hos Wehlers Henrik Holm og Mater of Craftsmen hos PP-møbler, Kasper Holst Pedersen.

Eksperimenter i værkstederne
Et af højdepunkterne under Design X Change er de forskellige workshops og værksteder, hvor alle besøgende har mulighed for at prøve kræfter med at designe og skabe selv. Museet stiller en række overskudsmaterialer til rådighed, så du og dine venner og familie kan deltage i forskellige sjove, lærerige og eksperimenterende aktiviteter. Du kan komme og skabe dine egne skønhedsprodukter af madrester eller lære hvordan du skaber biodiversitet derhjemme med Copenhagen Seeds.

Læs mere om Design X Change og deltagerne her

Læs mere om pop-up udstillingen Nordic Design Competition – Sustainable Chairs i forhallen her

Om Design X Change

  • Design X Change er en del af Danish Design Festival og er blevet til i samarbejde med Design denmark, Dansk Design Center, Københavns Kommune og Danske Kunsthåndværkere & Designere i 2017.
  • Eventen blev afholdt første gang i 2017 med 3500 deltagere og igen i 2018
  • med knap 4800 besøgende.
  • Designmuseum Danmark havde i 2018 knap 280.000 besøgende.
  • Museet modtog i 2017 DASA Award, for at gøre museumsoplevelsen mere publikumsvenlig.
  • I 2019 vil Design X Change finde sted den 4.-5. maj.