Skip to content

Læringsforløb

DKK 950

MØNSTERLEG – Målgruppe: Indskoling, Mellemtrin, varighed: 2,5 timer inkl. værksted
HVERDAGSDESIGN – Målgruppe: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling, varighed: 2,5 timer inkl. værksted
FREMTID LIGE NU! – Målgruppe: Udskoling, varighed: 2,5 timer inkl. værksted

SKAB DIN EGEN FARVEPALET – Målgruppe: Gymnasier og andre ungdomsuddannelser, varighed: 2 x 2,5 timer inkl. værksted.
Bemærk, at pga. forløbets varighed skal der vælges to datoer og tidspunkter.

Vælg hvilket forløb I ønsker på næste side.

Bemærk: Ved køb af 10 undervisningsforløb i én samlet ordre, opnås 10 % rabat. Rabatten fratrækkes automatisk ved check ud.

Læs mere

Beskrivelse

MØNSTERLEG (Målgruppe: Indskoling, Mellemtrin, varighed: 2,5 timer inkl. værksted)
Kig oppe, kig nede. Prikker, striber og tern. Svungne blomstermotiver og alverdens dyr. Mønstre er alle vegne. På husfacader, på byens tage, fortove og offentlige pladser. På vores tøj, møbler, tapeter, gulve og ikke mindst i vores natur. I forløbet MønsterLEG skal vi opdage og undersøge forskellige mønstre og lade os inspirere af deres farver, motiver og rytme. Forløbet starter i museets helt nye udstilling MØNSTERKRAFT, hvor alverdens mønstre fra museets tekstilsamling vækkes til live i en sansemættet totalinstallation, skabt af multikunstneren Henrik Vibskov. Herefter går vi i værkstedet, hvor eleverne arbejder med at skabe deres egne mønstre.

HVERDAGSDESIGN (Målgruppe: Indskoling, Mellemtrin, Udskoling, varighed: 2,5 timer inkl. værksted)
Vores hverdag er fyldt med design! Vi lever i og med design, fra vi vågner til vi går i seng. Design løser problemer og opfylder behov. Design redder liv og gør i bedste fald verden til et bedre sted. I forløbet HVERDAGSDESIGN går vi tæt på forskellige hverdagsdesigns i museets udstillinger. Vi undersøger, hvilke problemer designeren løser med sit design og hvordan menneskers behov, handle- og forbrugsmønstre spiller ind i designerens arbejdsproces. I designværkstedet arbejder eleverne med deres egne hverdagsdesigns og designprocesser, når de gruppevis skal komme med kreative bud på designløsninger til forskellige problemstillinger. 

FREMTID LIGE NU! (Målgruppe: Udskoling, varighed: 2,5 timer inkl. værksted)
Lamper lavet af kotarme, stole skabt af tang og en pille, der opfylder alle menneskelige, ernæringsmæssige behov. Klimaforandringer, begrænsede ressourcer og stigende affaldsproblemer udfordrer designeren til at finde nye veje, tænke i alternative materialer samt finde nye måder at udvikle produkter på. Med afsæt i udstillingen THE FUTURE IS PRESENT får eleverne gennem dialog og praktiske øvelser indblik i, hvordan både designeren, kunstneren og forfatteren forholder sig og stiller spørgsmål til vores fælles fremtid. Udstillingen giver med vilje ingen endegyldige svar, men skaber rum for elevernes egne tanker, reaktioner og refleksioner om fremtiden. I designværkstedet omsætter eleverne deres tanker til konkrete bud på fremtidsdesigns ud fra kriterier om bl.a. bæredygtighed og nye materialer.

SKAB DIN EGEN FARVEPALET (Målgruppe: Gymnasier og andre ungdomsuddannelser, varighed: 2 x 2,5 timer inkl. værksted)
Hvorfor har man en yndlingsfarve? Ofte er det fordi farven giver os en bestemt følelse eller skaber en særlig stemning i de produkter og rum, vi omgiver os med. Derfor er farvearbejdet et af designerens vigtigste redskaber. Gennem dialog og praktiske designmetoder går vi tæt på udvalgte genstande i museets udstillinger. Eleverne omsætter deres farveinspiration til personlige farvepaletter, som vi øver os i at anvende fra et intuitivt og teoretisk afsæt. Gennem forløbet opnår eleverne evnen til at indsamle, analysere og anvende farver ud fra deres egne præferencer og teoretiske refleksioner. Redskaberne kan bruges i elevens fremtidige portfolio og praksis.

Afbestillingspolitik:
Hvis du afbestiller forløbet 4 dage inden det skulle have fundet sted, er det omkostningsfrit. Hvis du først afbestiller senere, opkræver vi den fulde pris for forløbet.

Max 28 elever pr. forløb

Event Details

Venue: Designmuseum Danmark