Skip to content

Wegner Prisen 2024

Teis Dich Abrahamsen modtager Wegner Prisen 2024

Møbelsnedker Teis Dich Abrahamsen, der bl.a. står bag den ikoniske kuglebane-installation på Designmuseum Danmark, har netop modtaget Wegner Prisen 2024 for sit store bidrag til håndværk og design.

Ved en prisuddeling på Schackenborg Slot i Møgeltønder den 2. april blev møbelsnedker Teis Dich Abrahamsen hædret med Wegner Prisen 2024 og kom dermed i selskab med en lang række kendte designere og møbelarkitekter, der har det til fælles, at de alle bidrager til nordisk designarv og fremmer kendskabet til Hans J. Wegners virke og betydning.

Ifølge juryen bag Wegner Prisen – som bl.a. består af designmuseets direktør Anne-Louise Sommer – har Teis Dich Abrahamsen gennem årene skabt helt usædvanlige oplevelser, der rører og fascinerer store og små, fagfolk såvel som almindelige mennesker. Teis Dich Abrahamsens bidrag til nordisk design og kultur er omfattende. Udover sine fantasifulde værker deler han også ud af sin viden og ekspertise som underviser og mentor for den næste generation af kunstnere og håndværkere, hedder det bl.a. i motivationen bag Teis Dich Abrahamsen som dette års modtager af prisen.

Teis Dich Abrahamsens værker og installationer har ad flere omgange været udstillet på Designmuseum Danmark. Han står bl.a. bag værket Kuglebanen til det offentlige rum, der i øjeblikket er udstillet ved trappen op til museets festsal. Værket, som aktiveres én gang i timen, er en smukt udført kuglebane med 100 drejede kugler i 100 forskellige træsorter indsamlet fra hele verden. Hans installation Galskaber indgik desuden i museets store Kaare Klint-udstilling i 2014.

Om kuglebanen udtalte Anne-Louise Sommer i sin tale til prismodtageren: “Det er et kunstnerisk og pædagogisk projekt af nærmest monumental karakter, hvor du på suveræn vis demonstrerer dine helt særlige evner. (…) Kuglebanen er skabt til offentlige rum til at stå steder, hvor folk samles, passerer forbi – det vi kunne kalde transitrum – men hvor du vil give dem et øjeblik af nærvær og oplevelse, der standser tiden og inviterer til nysgerrig fordybelse. Den slags øjeblikke er en gave i vores ofte fortravlede, forhastede samfund, hvor vi bener fra sted til sted, og ofte er lidt bagefter. Når øjeblikket så samtidig kan blive et fælles; og et værk, som Kuglebanen, kan forbinde folk, der kommer sammen – eller fremmede der tilfældigvis mødes – i et fællesskab, så er der noget værdifuldt på færde.”