Besøg os

Klint
Café

Lukket
Cafeen er lukket frem til museets genåbning,
VI kan ikke huse arrangementer og booking før tidligst sommer 2022.

Kontakt
info@designmuseum.dk

På grund af covid-19 har Designmuseum Danmark måtte fremskyde en stor gennemgribende renovering. Coronakrisen har ændret publikumsbilledet og fundamentet for vores museum, nu og i en lang periode fremover. Derfor vil Designmuseum Danmark fortsat være lukket, og vi igangsætter et stort gennemgribende renoveringsprojekt for at komme stærkt igen.

Projektet, der er finansieret af fondsmidler, vil efter planen blive igangsat snarest muligt. Derfor er museet lukket for publikum frem til juni 2022.

Indtil alt atter bliver normalt, vil vi løbende uploade øvelser, guides og ideer I kan bruge i jeres undervisning og hverdag. Vi samler det hele i vores digitale guide, som I kan tilgå her.

Tilmeld jer også gerne vores nyhedsbrev, så I er først med nyhederne om museet og digitale værktøjer. Tilmeld jer her.

Pas på jer selv og hinanden. Vi glæder os til at se jer på museet igen.

Bag navnet: Café Klint

Caféens navn Klint refererer til møbelarkitekt og professor Kaare Klint (1888–1954), søn af P.V. Jensen-Klint, arkitekten bag Grundtvigskirken. Kaare Klint er en helt central skikkelse i den danske designhistorie og for museets historie i særdeleshed, da han i starten af 1920’erne, sammen med arkitekten Ivar Bentsen, stod bag en gennemgribende istandsættelse og indretning af museet. Derudover tegnede Klint de smukke udstillingsmontrer, der stadig anvendes på museet og han havde sin møbelskole i museets rammer.

Om museets historie og arkitektur

Tak til

Vi ønsker at takke vores samarbejdspartnere for at have bidraget til at skabe en unik stemning i vores café:

  • Le Klint for at have bidraget til caféens indretning med de klassiske ”Frugtlygte”-pendler, tegnet af Kaare Klint i 1944.
  • Iiattala/Fiskars for at have bidraget med service til caféen – herunder Kaj Francks ikoniske hverdagsstel “Teema”, der blev designet i 1949-52.
  • Fritz Hansen for at bidrage med Arne Jacobsens stol Grand Prix fra 1957 i farvet ask og ben i forkromet stål.

Smiley

Se Fødevarestyrelsens seneste smiley-vurdering af Klint café: FindSmiley.dk