Skip to content

Samlinger

Furniture­index

Kontakt

Christian Holmsted Olesen
Udstillings- og samlingschef
+45 33 18 56 83
cho@designmuseum.dk

 

Furnitureindex indeholder møbler designet af danske arkitekter og designere fra det 20. og 21. århundrede. Søg i over 15.000 møbler og interiører i basen og find korte biografier af designere. Basen bliver løbende opdateret.

Søg i databasen

 

 

Om Furnitureindex

Furnitureindex.dk er en oversigt over danske møbler fra det 20. og 21. århundrede, hvor du kan søge og finde information om og billeder af mere end 12.000 møbler.

Furnitureindex er grundlagt af de amerikanske entusiaster Marilyn Arnold Palley og Reese Palley og er blevet videreudviklet af Designmuseum Danmark.

I 2000 begyndte ægteparret at indsamle information om og billeder af danske møbler. Det eneste krav var, at de pågældende møbler skulle være designet af en dansk møbelsnedker eller designer.

Realdania Fonden erhvervede databasen i 2001 og inviterede Designmuseum Danmark til at gøre databasen tilgængelig på internettet og til at redigere og udvikle den. Databasen blev gjort tilgængelig på internettet i maj 2003.

Furnitureindex.dk er et igangværende arbejde; meget information og mange billeder er endnu ikke verificeret, men databasen bliver løbende forbedret med hjælp fra brugere.