Kontakt

OM PRIVATLIVS­POLITIK

Kontakt

Designmuseum Danmark
Bredgade 68
DK-1260 København K
CVR: 55798516
T: 3318 5656

Kristian Rise
Udviklingschef
kri@designmuseum.dk

Designmuseum Danmark er dataansvarlig og behandler personoplysninger i forbindelse med arrangementer, donationer, markedsføring, presse, bibliotek, rekruttering & løn- og personaleadministration. Læs her, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du afgiver, hvorfor vi har brug for at gemme dem, og hvordan de bliver håndteret.

Vi forbeholder os retten til at ændre vilkårene for håndteringen af data, så den altid følger gældende lovgivning.

Indsamling af personoplysninger
Efter reglerne i persondataforordningen skal museet informere registrerede personer om deres rettigheder i forbindelse med behandlingen af oplysningerne.

Vi indsamler personoplysninger både direkte og via tredjepart. Vi henter oplysninger direkte til brug for løn- og personaleadministration, herunder hos SKAT og i forbindelse med presseopgaver gennem research. Til markedsføringssammenhæng henter vi data direkte via cookies og via Google Analytics. Cookies anvendes til analyse og performance i forbindelse med målinger på vores hjemmeside.

Ved tilmelding til nyhedsbrev og events registrerer vi alene de oplysninger, du giver os. Ved donationer registrerer vi også kun de oplysninger, du giver os og videregiver disse til SKAT for fradrag med dit samtykke.

Dokumentations og opbevaringskrav efter Regnskabsloven indebærer, at vi i hvert fald skal gemme oplysninger om økonomiske transaktioner i 5 år jf. bogføringsloven.

Ydermere foretager vi videoovervågning på museets område i henhold til gældende regler. Disse optagelser gemmes i 30 dage.

Andre databehandlere
Vi behandler persondata fortroligt og videregiver eller sælger ingen persondata til tredjepart. Personoplysninger kan dog i visse tilfælde overlades til eksterne samarbejdspartnere, når vi beder disse partnere behandle oplysningerne på vores vegne. Det gælder for vores bibliotekssystem. Disse virksomheder er databehandlere og behandler kun data efter vores instruks. Databehandlerne må ikke anvende oplysningerne til andre formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt tavshedspligt. Vi har derfor indgået skriftlige aftaler med alle databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne. Derudover videregiver vi ikke dine oplysninger, medmindre vi ved lov eller myndighedspålæg måtte blive forpligtet hertil, eller vi har aftalt det med dig.

 

Dataindsigt – og vil du videre mere?
Registrerede personer kan når som helst rette henvendelse til DMD med henblik på at få indsigt i de oplysninger, som behandles om dig, ligesom du har ret til at anmode om ajourføring eller sletning af dine oplysninger. Ønsker du at gøre brug af dine rettigheder i medfør af persondataloven, er du velkommen til at kontakte os.

Klage til Datatilsynet

Registrerede personer kan klage over behandlingen af oplysningerne til Datatilsynet ved at skrive til dt@datatilsynet.dk.

På websitet – Designmuseets Cookiepolitik
designmuseum.dk benytter cookies til trafikmåling og optimering af vores website. Vi anvender cookies til at samle statistik, og via den udbredte statistiktjeneste Google Analytics får vi viden om vores brugeres besøg til at forbedre brugeroplevelsen og funktionaliteten på vores site. 

Hvad er cookies?
Cookies er små filer, der downloades til din computer for at forbedre din brugeroplevelse. I Danmark er det lovpligtigt for et website at gøre brugeren opmærksom på, at der bruges cookies på siden. Cookies indeholder oplysninger i anonymiseret form.

Cookies anvendes af stort set alle websites og er i mange tilfælde en forudsætning for at websitet kan fungere. Du får information om, at der bliver sat cookies, inden de sættes. Det er vi – og alle andre – forpligtede til. Læs mere på Erhvervsstyrelsen.dk om cookies og det juridiske grundlag i “Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af eller adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr” (Cookiebekendtgørelsen).

Fravalg af cookies
Hvis du nu eller i fremtiden ønsker at fravælge cookies, kan du gøre dette via dine browser-indstillinger. Du kan blokere for cookies fra denne og andre hjemmesider ved at tilføje domænet under Internetindstillinger i din browser.

Hvis du fravælger cookies vha. dine browser-indstillinger, vil det ikke blive registreret, når du browser rundt på Internettet. Du skal dog være opmærksom på at ved at fravælge cookies, vil du også automatisk fravælge en del af mange websites funktionalitet, og de vil derfor ikke fungere korrekt.

Sociale medier
Vi viser fra tid til anden indhold fra en række sociale medier, som Facebook og Instagram. Vi bruger disse medier til markedsføring af f.eks. årskort, undervisningsforløb og tilbud, og her bruges cookies bruges til at målrette kampagner og til at følge op på effekten af kampagner. Til dette formål bruger vi bl.a.: Google Adwords Facebook DoubleClick. Disse cookies gemmer både anonyme data og kan også gemme personhenførbare data. Udbyderne kan dele data med tredjepart.

Du kan administrere den måde, Facebook personaliserer annoncer til dig, her: https://www.facebook.com/help/247395082112892

Du kan administrere den måde, Instagram personaliserer annoncer til dig, her: https://help.instagram.com/1415228085373580