Skip to content

Besøg os

Praktisk information

Adgang med og uden billet

Din billet giver adgang til alle museets udstillinger og samlinger. Designmuseets butik, café, bibliotek og museumshave kan besøges og bruges uden billet. Indgangen til udstillingerne lukker 30 minutter før museets lukketid.

Se vores åbningstider og billetpriser

Aftenåbent om torsdag

Vi har åbent alle torsdage aftener til kl. 20.

Audio-guide / podcast

Vi stiller podcast om museet og dansk design til rådighed. Podcast-serien er på engelsk og henvender sig til de mange internationale besøgende der gerne vil have et lidt bedre kendskab til museets historie, de verdensberømte danske designere og historierne om, hvordan de store pionerer stadig inspirerer i dag.

Lyt til Danish Design Podcast

Barne- og klapvogne

Af hensyn til museets sikkerhed er det ikke tilladt at medbringe egne barne- og klapvogne i udstillingsområderne. I billetsalget kan du låne en paraplyklapvogn.

Vær venligst opmærksom på, at klapvogne er mest egnede til børn over 1 år.

Har du en baby på under 1 år med på museet, anbefaler vi at du medbringer egen bæresele.

Læs mere om besøg med børn

Bygningen

Designmuseum Danmark har til huse i Det Kgl. Frederiks Hospital fredede bygninger, som var Danmarks første offentlige hospital og siden bl.a. har huset Kaare Klints tegnestue og møbelskole. Derfor passer vi både godt på bygningen og på, at vores gæster får en god oplevelse i den fredede ramme, hvor en central del af den danske designhistorie har sit udspring.

Læs mere om museets historie og arkitektur

Foto

Man må gerne fotografere på museet. Brug af stativ, blitz og ekstra belysning kræver særlig tilladelse. Fotografering til kommerciel brug kræver tilladelse:

Se vores presserum

Del gerne dine fotos med hashtagget #designmuseumdanmark

Garderobe

Garderobe med skabe finder du til højre lige inden for hovedindgangen. Rygsække, store tasker og paraplyer må ikke tages med i udstillingerne. I garderoben er der aflåselige bokse med nøgle (mål: 35x40x45 cm, begrænset antal store bokse måler 35x80x45 cm). Al opbevaring i vores garderobe sker på eget ansvar.

Grupper: vores værter står også altid klar til at hjælpe skoleklasser og større grupper med særlig garderobebokse.

Grupper på egen hånd

Vi har stort besøgstal og vil gerne skabe en god oplevelse for alle vores gæster. Derfor skal alle grupper over 10 personer reservere tid til besøg på forhånd for at undgå ventetid.

Alle grupper over 10 personer bedes melde deres ankomst senest en dag før besøget på booking@designmuseum.dk

Museumshaven

I midten af museet ligger byens grønneste museumshave. Der er gratis adgang til haven i museets åbningstid samt til cafeens terrasse.

Handelsbetingelser ved booking og kort

Vi har samlet alt det med småt. Læs om gebyr på internationale kreditkort, handelsbetingelser ved “Støt museet” og ved køb af omvisninger og undervisningsforløb.

Se handelsbetingelser

Handikapforhold og Kørestole

Man kan stort set komme rundt på hele museet, café, butik og bibliotek som kørestolsbruger. Fordi vi har til huse i en fredet bygning har vi dog ikke elevator til 1. sal, Festsal og Porcelænssamling. En let kørestol kan lånes. Ledsagere til kørestolsbruger eller andet handicap har gratis adgang.
Museet råder over få parkeringspladser til venstre for museumspladsen og hovedindgangen (indkørsel kort efter museumspladsen via Bredgade). Officiel handikapskiltning påkrævet synligt i vinduet, så P-vagter kan se det.

Grundet ombygning er der i perioden ultimo februar til april 2024 begrænset mulighed for parkering.
Vi vil søge at friholde pladser til parkering med handicapskilt, men både pladser og adgangsforhold vil være stærkt begrænset i perioden.

Internet

Der er gratis WIFI overalt på museet.

Kæledyr

Kæledyr ingen adgang. Kun førerhunde har adgang til museet.

Lej lokale, møder og konferencer

Designmuseum Danmarks historiske Festsal udlejes til fester, foredrag, koncerter, receptioner mv. Der er siddepladser til max. 120 personer. Vi har A/V-udstyr og netadgang med WIFI. Vores dygtige café FORMAT tilbyder en lang række pakker til møder, receptioner, konferencer, events og meget mere.

Lej lokaler på Designmuseet

Besøg FORMAT café

Mad og drikke

Det er ikke tilladt at spise eller drikke i museets udstillinger. Vi henviser til museets café. Skoler og institutioner kan i sommerhalvåret nyde medbragt mad i museumshaven uden for caféens serveringsområde.

 

Parkering

Museet råder ikke over P-pladser. Vi henviser til nærmeste P-hus i Dr. Tværgade.

Grundet ombygning er der i perioden ultimo februar til april 2024 begrænset mulighed for parkering.
Vi vil søge at friholde pladser til parkering med handicapskilt, men både pladser og adgangsforhold vil være stærkt begrænset i perioden.

Læs mere hos:

Visit Copenhagen om parkering som turist

Pusleplads og amning

Der er puslefaciliteter ved toiletterne i forhallen.

Læs mere om besøg med børn

Rygning

Rygning er ikke tilladt på museet.

Toiletter

Toiletter findes i stueetage og 1. sal. Handicaptoilet samt pusleplads ved forhallen.