Om museet

Nyheder og anbefalinger

Ud over udstillinger, events, pressenyt, aktuel undervisning og biblioteksnyheder sker der rigtigt meget på Designmuseum Danmark. Følg med i vores anbefalinger og nyheder om nye tiltag, udgivelser eller lignende, der sætter design på dagsordenen.

ny Bygnings­plan

Vi ønsker at udvikle området omkring det tidligere Kgl. Frederiks Hospital, der i næsten 100 år har været Designmuseets hjem, så vi i fremtiden kan skabe designoplevelser i menneskelig skala. Det vil vi sikre med en ambitiøs ”Bygningsplan 2020”, der har fokus på restaurering og nyudvikling.

Læs mere her

Sommertilbud: Vi ses om onsdagen!

7. juni 2017

Gratis-onsdage fra kl. 18.00-21.00 Vi kan med glæde tilbyde fri entré til hele museet i sommerperioden – fra og med onsdag den 7.juni til og med onsdag den 30. august mellem kl. 18.00-21.00. Her kan du opleve museet i dit eget tempo og gå med på en gratis omvisning. Museumsbutikken tilbyder 10% rabat på alle varer onsdag aften, og i Klint Café kan du nyde en treretters menu for kun 200 kr. eller 100 kr. for gæster under 16 år. Gratis-onsdage starter den 7.juni. Vi glæder os til at se dig!

Designguide til børn

2. juni 2017

Designmuseum Danmark har introducerer konceptet ”Design To Go” – en ny guide, som er fyldt med finurlige historier, facts og opgaver målrettet museets yngste besøgende. Guiden stiller skarpt på materialer og leger med tanken om sære konstruktioner som en paraply lavet af pels eller cykelhjul lavet af glas. På turen gennem museets udstillinger går jagten ind på at finde alt fra stole og cykler til skjorter og mønstre. Guiden til børn kan findes i museets reception og er gratis.

Find vej til os her

Ny udgivelse giver indblik i dansk keramik

2. juni 2017

”Dansk Værkstedskeramik 1950-2010 i Designmuseum Danmark” giver med unikt indblik i spændvidden og den høje kvalitet i samtidens danske keramik. Gennem 632 værker af 133 biograferede keramikere og kunstnere tegnes billedet af mangfoldighed og et højt niveau i dansk keramik, repræsenteret i samlingen på Designmuseum Danmark.

Bogen kan købes i museets butik og via Museum Tusculanum Press

Designmuseum Danmark får ny visuel identitet

1. maj 2017

I maj lanceres Designmuseum Danmarks nye visuelle profil. Bureauerne Urgent Agency og Stupid Studio står bag en ny visuel identitet og nyt website til museet.

Læs mere her

 

Ny designfestival lanceres i Danmark den 4. maj

5.  april 2017

En række af de danske designorganisationer er gået sammen om at udvikle en ny og mangfoldig festival for alle designinteresserede, – professionelle, borgere og turister. Ved at samle kræfterne i designbranchen om det fælles initiativ, er det målet at give endnu bedre rammer for dansk design og sætte Danmark og København yderligere på verdenskortet som førende global kunsthåndværk- og designdestination.

Læs mere her

 

Colour Diary of New York - ny film om Margrethe Odgaard

1. marts 2017

Designmuseum Danmark og Louisiana Channel lancerer filmen: “Colour Diary of New York” med den prisvindende danske tekstildesigner Margrethe Odgaard. Dyk ned i den danske designers tekstilunivers.

Læs mere her

Statslig undersøgelse rykker Designmuseet op ad karakterstigen

3. marts 2017

Et stærkt brand, forskningsbaserede udstillinger og en eksplosiv stigning i besøgstallet. Slots- og Kulturstyrelsen giver Designmuseum Danmark flotte karakterer i en ny stor undersøgelse.

Læs mere her

Udbud: Design Destination Denmark

1. februar 2016

Designmuseum Danmark vil sammen med en række designaktører sætte Danmark og København på verdenskortet som førende global designdestination.

Læs mere her

Ny bog: Hvordan fajancer indtog boligindretningen og måltidskulturen i 1600-1800

1. februar 2017

“Fajancer fra Holland, Frankrig og Tyskland 1600-1800” af Ulla Houkjær.

Læs mere her

Ny strategi sætter rammen frem mod 2020

1. januar 2017

Designmuseum Danmark har en vision om at blive hele Danmarks designhukommelse, åbent mod verden. Med den nye Strategiplan 2017-2020 sætter museet retningen for de kommende fire år, hvor særligt 3 indsatsområder: Proces, Ikon og Håndværk sætter markøren for de faglige indsatser de næste år.

Læs og hent Designmuseum Danmarks vision og strategi

Graphis giver guld til museets årsberetning

1. december 2016

Designmuseum Danmark løb med guldet, da det grafiske magasin GRAPHIS i 2016 afgjorde sin årlige designkonkurrence. Museets årsberetning 2015, designed af Jarl Axel Studio, vandt her guld i kategorien “Annual Reports 2014-2016”.

Læs mere her