Skip to content

Pressemeddelelse 07.02.2019

Rum til kreativ fordybelse i nyt stort Bauhaus-værksted

Designmuseum Danmark etablerer et Bauhaus-værksted i forbindelse med årets store udstillingssatsning Bauhaus #itsalldesign, der fejrer 100-året for den tyske kunsthøjskole Bauhaus. I værkstedet skal museets mange besøgende prøve kræfter med nogle af de værkstedsmetoder, som skolen er kendt for med fokus på farve, form og bevægelse.

Værkstedet var kernen i Bauhaus-skolen. Det var her eleverne, eksperimenterede med materialer og teknikker, og det var her helt nye idéer blev afprøvet. Hensigten med museets nye Bauhaus-værksted er at give alle gæster, uanset baggrund og forudsætning, en mulighed for at prøve kræfter med og lade sig inspirere af skolens univers. Det er nemlig indrettet specielt til, at man kan udfolde sig kreativt og skabe sit eget Bauhaus-værk med farve, form og bevægelse.

Værkstedet er et kreativt og farverigt univers, placeret centralt i museets udstillingssale, i forlængelse af udstillingen Bauhaus #itsalldesign tilrettelagt af Vitra Design Museum og Bundeskunsthalle. Formålet med Bauhaus-værkstedet er, at give museumsgæster, skoleklasser og de tusindevis af internationale besøgende mulighed for selv at prøve kræfter med nogle af Bauhaus-skolens pædagogiske og kunstneriske metoder. Her kan man bl.a. lade sig inspirere af Wassily Kandinsky og Johannes Ittens farvelære, Oskar Schlemmers geometriske teaterkostymer og Josef Albers papirfolde-teknikker.

Tidligere kommunikationschef Nikolina Olsen-Rule udtaler:

”Bauhaus-værkstedet er ikke alene et kreativt pusterum for vores mange gæster, det er også en enestående mulighed for at teste et nyt formidlingsformat, hvor fordybelse, kreativitet og sanselighed er i højsædet. Design er et emne, der kalder på interaktion. Og vi kan se i vores publikumsundersøgelser, hvilket generelle tendenser også peger på, at et museumsbesøg i højere grad skal invitere til aktiv deltage og brugerinddragelse. Det ønske vil vi gerne imødekomme med Bauhaus-værkstedet.”

Bauhaus-værkstedet vil også danne ramme om en række events og workshops, fra dukketeater til gymnastik og farvelære. Programmet bliver opdateret løbende på www.designmuseum.dk

Bauhaus-værkstedet er blevet til med generøs støtte fra Sportgoodsfonden. Det er indrettet i samarbejde med:

THONET

Av form

Arctic Paper.