Skip to content

Pressemeddelelse

Fremtids­workshop i Aarhus

Kontakt
Mille Maria Steffen-Nielsen Smith
Kommunikationschef
+45 93 83 84 15
mms@designmuseum.dk

 

Pressemeddelelse d. 11. oktober 2017

Designmuseum Danmark inviterer til fremtidsworkshop i Aarhus

Tag familien under armen, og vær med til at designe fremtiden, når Designmuseum Danmark inviterer til workshop i Aarhus. Det foregår i weekenden den 14.-15. oktober på udstillingen ’New Danish Modern’. Her kan man skabe flyvende sko, intelligente skraldesystemer og slå sig løs med tusser, pap, limpistoler og andre remedier. Kun fantasien sætter grænser.

Design er overalt. Overvej blot, hvordan du i løbet af en dag kommer rundt fra et sted til et andet. Overvej, hvordan dine valg og fravalg har indflydelse på verden omkring dig, når du køber, bruger og smider ting væk. I anledning af kulturhovedstadens store designsatsning ’New Danish Modern’ inviterer Designmuseum Danmark alle nysgerrige, børn og voksne til at deltage i en workshop om fremtidens design. Fra den 12. – 21. oktober, kan publikum møde Designmuseum Danmark i et fremtidslaboratorie for børnefamilier.

Med erfaring og en prestigefyldt pris i bagagen
Designmuseum Danmark står på et stærkt fundament, når det gælder om at imødekomme børn, unge og familier. I løbet af de seneste år har museet satset på det yngste publikum, og aktivitetspaletten for netop den målgruppe tæller nu ugentlige familieværksteder, en designskole, og det nyeste skud på stammen: et forløb rettet mod asylansøgende børn og unge. Indsatsen har båret frugt, og for nylig kunne museet vende hjem fra European Museum Academy Awards med den anerkendte pris DASA Award i bagagen. Prisen gives til projekter, der har markeret sig særligt inden for læring, undervisning og outreach. Netop de kompetencer bliver bragt i spil, når workshop-afdelingen sætter kurs mod Jylland.

Et smugkig ind i fremtiden
I det rå udstillingsrum O Space på havnen i Aarhus præsenteres tre designudstillinger med fokus på fortid, nutid og fremtid. Designmuseum Danmark levendegør fremtidsperspektivet gennem familielaboratoriet, hvor publikum får chancen for at tænke stort og forestille sig, hvordan helt almindelige designgenstande kan ændre form og funktion i fremtiden.

Info om workshoppen

  • I weekenden den 14. oktober fra kl. 11.00-17.00 og den 15. oktober fra kl. 10.00-17.00, vil museets erfarne formidlere udfordre de besøgende med finurlige og tankevækkende spørgsmål om fremtidens design. Alt sammen med afsæt i de ting, vi bruger i vores hverdag – emballage, mobiltelefoner, transport mm.
  • Alle inviteres til at deltage, og du kan helt konkret slå dig ned omkring workshopbordet, designe din version af fremtiden i form af tegninger og modeller.
  • Designmuseet indsamler de gode idéer og udlodder en præmie til det mest fantasifulde projekt.
  • Workshoppen lever videre, selvom museets ungekorps tager tilbage til København, og de resterende dage under New Danish Modern vil de besøgende kunne udforske standen på egen hånd.