Skip to content

Nyheder

Lege­kammerater

Figurgruppen ”Legekammeraterne” består af tre smukke og finurlige træskulpturer, med hver deres helt særlige humør og karakter. Figurerne er skabt specielt til museumshaven af den unge danske møbeldesigner Anne Brandhøj i anledning af, at hun modtager Sølvsmed Kay Bojesen og hustru Erna Bojesens Mindelegat. Figurerne inviterer til leg og er inspireret af Kay Bojesens formsprog og materialevalg.

 

Anne Brandhøj har skabt tre humørvæsener (skulpturer i træ) til museets have. I sit koncept taget udgangspunkt i Kay Bojesens arbejde med cirkler og ovaler og lade sig inspirere af hans brug af passeren, som tydeligt ses i hans skitsetegninger.

Konceptets styrke er, at Bojesens karakteristiske streg og legende tilgang til formgivning bliver formidlet og fornyet i livlig dialog med Brandhøjs eget sanselige univers. De tre humørvæsener skal pirre børns (og barnlige sjæles) nysgerrighed og invitere til at man rører ved dem, kigger igennem dem, gemmer sig bag dem eller overvejer hvem de er eller hvordan de har det. Hvert væsen, eller figur har nogle karakteristiske forme og udskæringer, der lægger op til mange forskellige fortolkninger.

 

Tak til Kay Bojesen