Skip to content

Modeguide

Lookbooks, scrapbøger og trendbøger

Lookbooks
To gange årligt indsamler vi lookbooks på modemesserne under Copenhagen Fashion Week. En lookbook er den populære betegnelse for et modefirmas varekatalog over sæsonens kollektion(er). Vi indsamler primært danske modefirmaers lookbooks, men også et mindre antal udenlandske.

Søg i vores online-katalog, hvis du vil se, hvilke lookbooks biblioteket har: Skriv dragter varekataloger i søgefeltet ”emneord og periode”. Leder du efter lookbooks fra et specifikt modefirma eller tøjmærke: Vælg ”avanceret søgning”, skriv f.eks. ”Wood Wood” eller ”Bitte Kai Rand” i søgefeltet ”fritekst” og skriv varekataloger i søgefeltet ”emneord og periode”.

Scrapbøger
Vi har et stort antal scrapbøger fra den københavnske modeforretning Nørgaard paa Strøget. De stammer fra perioden 1960 til 2009 og indeholder bl.a. udklip fra aviser og blade med omtale af forretningen, f.eks. modereportager og annoncer.

Biblioteket har en lille samling scrapbøger fra den københavnske hattesalon Vagn på Strøget. De er blevet til i perioden omkring 1939 til 1990 og indeholder bl.a. originale fotografier af firmaets hatte og udklip fra aviser og blade med modereportager, annoncer og andet.

Trendbøger
Biblioteket har omkring 600 trendbøger fra 1980’erne frem til 2012, de fleste udgivet af franske, italienske eller engelske trendbureauer. Trendbøgerne er målrettet mode- og interiørbranchen og forudsiger de kommende sæsoners tendenser inden for mode, boligindretning og livsstil, f.eks. farver, snit og materialer.

Et mindre antal trendbøger kan findes i bibliotekets online-katalog: søg på trendbøger i søgefeltet ”emneord og periode”. De øvrige trendbøger er samlet i arkiv – spørg bibliotekaren, hvis du vil se disse.