Anne-Louise Sommer modtager Carl Jacobsens Museums­mandslegat

Onsdag den 26. februar blev Ny Carlsbergfondets Kunstpriser uddelt ved fondets årlige prisfest på Ny Carlsberg Glyptotek. Museumsdirektør Anne-Louise Sommer blev her hædret med Carl Jacobsens Museumsmandslegat.

Designmuseum Danmarks direktør Anne-Louise Sommer modtager Carl Jacobsens Museumsmandslegat som er en del af Ny Carlsbergfondets Kunstpriser for det turnaround og de flotte resultater, hun har skabt for Designmuseum Danmark, der gik ud af 2019 med en besøgsrekord på 310.192.

Bestyrelsesformand for Ny Carlsbergfondet, Christine Buhl Andersen, udtalte i sin tale ved prisoverrækkelsen:

”Med Anne-Louise Sommer ved roret har Designmuseum Danmark indtaget sin retmæssige plads i det danske museumslandskab. Den faglige profil er blevet styrket. Der er skaffet betydelige eksterne midler til både udstillinger og ombygninger. Besøgstallet er femdoblet. Og sammen med sine medarbejdere har Anne-Louise skabt en flot række af særudstillinger samt en tidssvarende præsentation af samlingen.”

Udover Anne-Louse Sommer blev Ny Carlsbergfondets Kunstnerlegater i år tildelt kunstnerduoen Hanne & Birgit og billedkunstner Peter Linde Busk.

Om Ny Carlsbergfondets Kunstpriser
Brygger Carl Jacobsen, Ny Carlsbergfondets stifter, har fødselsdag den 2. marts, og i den anledning uddeler fondet hvert år priser til dansk kunst ved en faglig reception i Festsalen på Glyptoteket. Med kunstpriserne anerkender fondet personer, der yder en særlig indsats i det danske kunst- og museumslandskab. At værdsætte og fremhæve kunstneres og museumsfolks præstationer over tid er til gavn for hele kunstlivet i Danmark, og prisuddelingerne er derfor en naturlig del af Ny Carlsbergfondets virke.

Anne-Louise Sommer har siden 2011 været direktør for Designmuseum Danmark. Inden da var hun lektor i kunsthistorie på Aarhus Universitet, og som lektor og siden konstitueret rektor ved Danmarks Designskole stod hun for skolens opgradering til højere læreranstalt frem til fusionen med Kunstakademiets Arkitektskole. På Designmuseum Danmark har Sommer styrket sammenspillet mellem forskning og formidling, både når det gælder særudstillinger og museets samlingspræsentationer. Derudover har museet iværksat en gennemgribende forbedring af publikumsforhold, der også tæller en omfattende renovering af den gamle museumsbygning i Bredgade.