Skip to content

Pressemeddelelse

Dansk Design Nu

Kontakt
Mille Maria Steffen-Nielsen Smith
Kommunikationschef
+45 93 83 84 15
mms@designmuseum.dk

14.10.2015

Fra urbant design til eksperimenterende kunsthåndværk

Udstillingen vises fra 11.03.2016. – 11.3.2020

Fra den 11. marts 2016 stiller Designmuseum Danmark skarpt på den nutidige danske designscene med en ny, permanent udstilling Dansk Design Nu. Her kan du gå på opdagelse i et fortættet designunivers – lige fra keramiske superobjekter til hardcore industrielt design – og stifte bekendtskab med det 21. århundredes mest nytænkende, smukke og overraskende danske design.

Dansk Design Nu præsenterer på et 350 m2 stort udstillingsareal et rigt, men samtidig selektivt udvalg af dansk design inden for hele spektret: møbler til hjemmet og arbejdet, produktdesign til kroppen og boligen og grafisk design – fra gadeskiltet til øletiketten. Du kan også opleve velvalgte eksempler på bæredygtigt dansk design, dansk modedesign fra avantgarde til hverdagsmode og design, der giver signatur til det offentlige rum. Alt i udstillingen er designet i det 21. århundrede af toneangivende og talentfulde danske designere og er stadig i produktion.

Mød superobjekterne
Udstillingen inkluderer også kunsthåndværket og retter fokus mod de kunstnerisk mest innovative på feltet i form af ’superobjekter’ af keramik, glas og smykker samt unikaarbejder, hvoraf flere er lavet specielt til udstillingen. Gennem markante eksempler kaster udstillingen samtidig lys over kunsthåndværket som potentiel kilde for nytænkende industriel formgivning.

Udstillingens kurator, Designmuseets biblioteks- og forskningschef Lars Dybdahl, udtaler:

”Netop nu er der internationalt fokus på danske kulturprodukter og dansk design. Efter dansk designs ’guldalder’ i 1950’erne og 1960’erne udfolder design i Danmark sig i dag med fornyet styrke og danske designere agerer med stor succes på den globale designscene. Med Dansk Design Nu ønsker vi at anskueliggøre de tendenser, der præger vores ’designede hverdag’ og belyse, hvordan dansk design favner alle skalatrin – fra urbant design til det eksperimentelle kunsthåndværk, superobjekterne.”

En skyline af design
Dansk Design Nu er udstillet i HAY’s modulære udstillingssystem, New Order, designet af den tyske designstjerne Stefan Diez. Tanken bag det scenografiske udtryk er, at man som gæst skal få fornemmelsen af at træde ind i et fortættet urbant univers, hvor man bevæger sig rundt mellem ’husfacader’ og indtager de mange objekter, der sammen med udstillingssystemet danner en skyline af design.

Mød designerne
Ud over at opleve de mange designobjekter, kan du også fordybe dig i 20 nyproducerede interviews, der belyser designprocessen bag genstandene på udstillingen og profilerer designernes holdning til deres praksis. Blandt de interviewede er Louise Campbell, Ole Jensen, Cecilie Manz, Kasper Salto og Henrik Vibskov. Herudover vil udstillingen præsentere skitser og modeller, der ligeledes giver glimt af designprocessen og danner optakt til udstillingen.

Dansk Design Nu og i fremtiden
Selvom udstillingen fra sin åbning byder på et komplet udvalg af, hvad der kendetegner dansk design i de seneste 15 år, vil den løbende blive fornyet. Besøgende kan derfor forvente en udstilling, der lever op til sit navn nu og i fremtiden. Designmuseum Danmark vil i fremtiden være stedet, hvor man kan få overblik over nutidig dansk design.

Udstillingen er permanent og kan ses fra den 11. marts 2016.

Vidste du at…
• Dansk Design nu viser over 300 designgenstande
• Der bliver specialdesignet en catwalk, hvor modedesign vises på udstillingen
• Udstillingen er permanent, og derfor tilføjes nye objekter hvert år for at bevare det nutidige fokus
• Udstillingen er et led i Designmuseum Danmark fokus på nutidigt design