Skip to content

Presserum

BACKSTAGE

Kontakt kommunikationsteamet
Mille Maria Steffen-Nielsen Smith
Kommunikationschef
+45 93 83 84 15
mms@designmuseum.dk

Lea Bolvig
Presseansvarlig
+45 30 45 67 18
lbo@designmuseum.dk

OBS: Find billeder til download nederst

ELLE udstiller backstage-fotografier 
på Designmuseum Danmark

Det danske modemagasin ELLE, som i år kan fejre 15-års fødselsdag, kickstarter årets modeuge med en stor, retrospektiv udstilling af backstage-fotografier fra de forgangne modeuger. Udstillingen hedder BACKSTAGE, og alle billederne er taget af den prisvindende fotograf Lasse Bak Mejlvang. Udstillingen kan opleves hos Designmuseum Danmark fra den 8. august til den 3. september.

Hvert år i februar og august puster den københavnske modeuge ekstra liv i byens gader, stræder, pladser og museer, når modebranchen indtager rum og byrum med et vitalt mix af farver, former og agendaer på programmet. Det danske modemagasin ELLE har i 15 år været med, både front row til modeshows og backstage sammen med modeller, stylister og designere – og det er der nu kommet en fotoudstilling ud af, nemlig BACKSTAGE.

Udstillingen giver et retrospektivt indblik i en branche i evig udvikling – både når det gælder moden, modehusene og modellerne, som – sammen med den københavnske modeuge – spiller hovedrollerne i BACKSTAGE. Fotograf Lasse Bak Mejlvang har igennem 15 år fanget og dokumenteret de flygtige øjeblikke mellem to shows, livet i backstage-området eller byrummet, og det er disse unikke øjebliksbilleder, som kan opleves i museumshaven på Designmuseum Danmark.

BACKSTAGE viser desuden moden og modehusenes store udvikling igennem de seneste 15 år. I stedet for et fokus på de store kollektioner og velkendte navne, omfavner modebranchen i dag også mindre, selvstændige designere og brands. Og når det handler om diversitet hos modellerne, tegner den københavnske modeuge ligeledes en af de mest diverse modelprofiler i verden – på tværs af etnicitet, kropstype og alder.

Moden har altid været omdrejningspunktet for ELLE, fordi den afspejler det samfund som vi lever i. Mode fortæller historie. Mode optager os alle i en eller anden grad. Moden, og den måde vi klæder os på, er med til at definere, hvem vi er, og hvad vi skal. Mode kan også være en måde at vise respekt på, en måde at udtrykke vores ’state of mind’ eller en måde at lege på. Og modebranchen involverer mange kreative mennesker, der hver dag står op for at gøre deres ypperste – fra designere og produktionsansvarlige til modeller, influencere, stylister og modemagasiner,” siger Cecilie Ingdal, der er ansvarshavende chefredaktør for ELLE, og fortsætter;

Det er alt dette, som vi gerne vil skildre i udstillingen BACKSTAGE. Alle de kræfter, der er involveret i at få tøjet til at tage sig bedst muligt ud i det øjeblik, hvor det skal præsenteres for offentligheden. For os har det været en stor drøm at lade udstillingen udfolde sig netop på Designmuseum Danmark i hjertet af København – en lokation, der flere gange på smukkeste vis har dannet ramme om modeugen.”

Designmuseum Danmarks direktør Anne-Louise Sommer udtaler:

Mode og design hænger uløseligt sammen. Designmuseum Danmark har i mere end 125 år samlet mennesker om godt design og innovativ formgivning, og derfor har moden gentagne gange indtaget museets sale – fra modeskaberen Erik Mortensen i 2016 til Nicholas Nybro senere i år. BACKSTAGE giver et unikt indblik i en branche i rivende udvikling, og vi er utrolig glade for, i samarbejde med ELLE, at kunne præsentere vores gæster for Lasse Bak Mejlvangs stemningsfulde øjebliksbilleder fra 15 års modeuger i København – med vores grønne museumshave som ramme.

BACKSTAGE kan opleves i museumshaven i museets åbningstid i hele udstillingsperioden – fra den 8. august til den 3. september 2023. Det er gratis at besøge udstillingen og kræver ikke billet til museet.

PRESSEBILLEDER

 

Backstage. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Backstage. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Download pressebillede

BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang

BACKSTAGE. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Download pressebillede

Backstage. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Download pressebillede

BACKSTAGE. Models Diary. Nadja Bender på sit hotelværelse

BACKSTAGE. Models Diary. Nadja Bender på sit hotelværelse

Download pressebillede

Backstage. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Backstage. Foto: Lasse Bak Mejlvang

Download pressebillede