Tidligere udstilling: Et rum med skiftende udstillinger om samtidsdesign

AKUT

Velkommen til en udstilling om design lige nu! AKUT viser hvad der rører sig på designscenen, og forsøger at give nye perspektiver på design og kunsthåndværk. AKUT viser design, der har mod, ressourcer, power, empati og samfundssind til at udfordre vaner og skabe ambitiøse forandringer.

AKUT vil være en serie af skiftende udstillinger, som sætter scenen for design og designere, der er optaget af den nyeste udvikling og arbejder med større forandringer, der har betydning for os alle, som mennesker, samfund og planet.

AKUT #1

Vores klædeskabe bugner af tøj efter årtiers overforbrug, hvor vi konstant køber tøj, som ofte aldrig bliver brugt eller har en kort levetid og ender i skraldespanden. Kvaliteten på vores voksende mængde af beklædning er blevet dårligere i takt med fast fashion-kulturens hurtige produktionshjul, som en af verdens mest forurenende industrier, har store konsekvenser for vores klima.

Heldigvis arbejder en ny generation af designere med en række tiltag, der gør designet, materialet og produktionen af vores tøj bedre for verden og nemmere for forbrugerne at træffe mere informerede og bæredygtige tøjkøb.

I udstillingen kan du møde Lærke Bagger, Sur le Chemin Design Studio, La Femme Rousse og Artikel København, som på forskellig vis arbejder med slow fashion, genanvendelse af materialer, DIY, lokal produktion og cirkulære forretningsmodeller.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Else Skjold, lektor på Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, og er støttet af Statens Kunstfond.