TIDLIGERE UDSTILLING

Formens magi

Stelton-kanden, Ægget, Myren, Globen og mange, mange flere. Dansk design er kendt og elsket i hele verden for enkel, organisk og funktionel formgivning. Kom med på en rejse gennem dansk designs historie, strømninger og inspiration.

Formens magi er en markant anderledes udstilling, der viser slægtskabet mellem dansk design og andre kunstneriske udtryksformer. Først og fremmest billedkunst, skulptur og arkitektur, men også scenekunst indgår.

Formens magi bringer publikum helt tæt på designerlegender som bl.a. Thorvald Bindesbøl, Arne Jacobsen, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Nanna Ditzel, Verner Panton og Louise Campbell. Udstillingen taler direkte ind i et nyt kapitel af den danske kulturarv, som er formet i et tæt samspil med internationale strømninger.

Formens magi er inddelt i tematiske rum, hvor hovedskikkelser inden for dansk design og deres samlede værk udfoldes for alle dine sanser side om side med samtidige kunstnere og arkitekter.

Formens magi er skabt i samarbejde med Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, Louisiana Museum of Modern Art og arkitekt Anne Schnettler.