Skip to content

Tidligere udstilling: Særudstilling

Night Fever

Museet skruer op for volumen med et brag af en udstilling. 'Night Fever: Designing club culture 1960-today’ er en totaloplevelse, der appellerer til alle sanser med musik, mode, design og en god dosis nostalgi. Der er noget at hente for unge, som ældre. Uanset om du slog dine folder på den legendariske New York’er-natklub, Studio 54, eller vrikkede til rytmerne af Roxy Music, hiphop, britpop eller house vil glæden ved musikken ramme dig i udstillingen Night Fever.

Udstillingen vises fra den 25.01 – 01.06.2020 i Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København K.

Den er skabt af Vitra Design Museum og ADAM – Brussels Design Museum.

”Time stops here and space takes over.”
Andy Warhol om Studio 54

En totaloplevelse

John Travolta og Saturday Night Fever står i dag som en pop-kulturel klassiker, der bringer både minder og smil frem hos de fleste, men i hvert årti har nattelivet sit særegne udtryk – og der er for alvor gang i formgivningen fra 1960 frem til i dag, hvor blinkende fyldte dansegulve erstattes med popup-events.

Night Fever er en totaloplevelse, der appellerer til sanserne gennem musik, mode, design. Udstillingen viser hvordan natklubben har været kreativ motor for 60 års musik- og designkultur og den indeholder en bred vifte af forskellige elementer, alt fra møbler, grafisk design, arkitektoniske modeller, kunst, film, fotografering og mode. Som besøgende føres man gennem en fascinerende verden, der giver en betydelig kontrast til hverdagens regler og rutiner.

Avantgarde og pop

Natklubben er popkulturens arnested. Som avantgarde fænomen har natklubben dannet ramme om oprør mod kulturelle normer og har været rum for eksperimenter på godt og ondt. Udstillingen giver et unikt indblik i natklubbens designhistorie, fra 1960erne og frem til i dag, ved blandt andet at skildre den som en rumlig totaloplevelse, hvor arkitektur og interiør smelter sammen med lys, mode, grafisk design og visuelle effekter, som tilsammen danner et moderne gesamtkunstwerk.

Eksemplerne spænder vidt – fra 1960ernes italienske natklubscene med Radical Design til den legendariske natklub, Studio 54, hvor bl.a. Andy Warhol var blandt stamkunderne. Hertil kommer 1980erne og 90ernes rave fænomen, Hacienda Club i Manchester og nyere koncepter, som Ministry of Sound i London, designet af OMA.