Mit hverdagsdesign

Susannes
myre

Design er en del af vores hverdag. Kaffekopper, regnjakker, tasker, lamper, arvestykker. Design er de ting vi lever i og med.

Arne Jakobsens Myrestol er ikke bare smuk, mener den 58-årige arkitekt, Susanne. Den fungerer også eminent uanset omgivelserne.

De otte, hvidlakerede eksemplarer hun selv ejer har stået i et kæmpe hus og er nu et vigtigt møblement i hendes lille lejlighed på Østerbro i København. Her kan der klemmes rigtig mange mennesker sammen omkring hendes runde bord, fordi myrestolen ikke fylder noget. Den blev sat i produktion i 1952 oprindelig som en minimalistisk kantinestol med tre ben, der var let at stable. Siden er der kommet et ekstra ben på for at øge stabiliteten. Selvom der er flere siddemuligheder i Susannes lejlighed, er det oftest myren hun slår sig ned på. Hun sammenligner den med de kommoder man fik i gamle dage, når man skulle ud at tjene; de fulgte en hele af livet. Sådan er det også med myrestolene. Hun har haft dem i over 30 år, og tanken er, at de skal følge hendes børn i deres videre færden. Og så vil de opdage, at myren passer ind i enhver sammenhæng, kan holde til det meste af det, man byder den, imens den vedbliver at glæde dem der sidder på den, siger hun.    

 

Tilbage til oversigten