Skip to content

TIDLIGERE UDSTILLING

TAPAS

At træde ind i smykkekunstner Gitte Bjørns univers, er som at gå på opdagelse i smykkeverdenens Narnia. Et eventyr af mesterligt udført guldsmedehåndværk med et finurligt og skævt twist. Designmuseum Danmark præsenterer nu 100 unikke fingerringe i den første museumsudstilling med kunstnerens smykker.

“Kombinationen af håndværk, ædle metaller og især fortælleglæde gør Gitte Bjørns udstilling til noget af det mest overbevisende, jeg har oplevet på smykkefronten.”

🖤🖤🖤🖤🖤🖤 Lars Hedebo Olsen, Politiken

Guld, sølv, diamanter, perler, sten og træ. Den danske smykkekunstner Gitte Bjørn bevæger sig i både kostbare og naturlige materialer, hvilket gør hendes univers til en vidunderlig og varieret rejse ud i smykkekunstens mest forunderlige afkroge.

Motivmæssigt sakser hun med lethed ind og ud af dyre- og planteriget, og viser serier af jordbærringe, edderkopperinge, græshopperinge, konkylieringe og meget mere.   

Som et overdådigt spansk tapasbord, vises et kurateret udvalg af ringe fra 20 serier med fem i hver, præsenteret på udstillingens fem borde. TAPAS er en hyldest til den sublime smag, og værkerne bobler af nye idéer, som i serien med ringe udformet som champagnepropper.

Velbekomme!