MUSEUM
Veronica Hodges skaber værk med museets gæster

Kunstneren Veronica Hodges arbejder med installationsværker, som er inspireret af naturen og dens iboende foranderlighed. Lige nu arbejder hun på et nyt kollektivt værk på designmuseet, der handler om samfundsforandring – skabt i samarbejde med museets gæster.

I et af rummende der støder op til museumscaféen FORMAT kan gæster lige nu opleve et nyt værk af kunstneren Veronica Hodges blive til – og selv bidrage til skabelsen af værket. Værket Den Gyldne Sky er for Veronica Hodges et symbol på samfundsforandring: Hvordan kan vi tænke anderledes, end vi gør? Hvordan kan vi bo anderledes? Hvordan kan vi omstrukturere vores samfund, så det er bæredygtigt for generationer efter os?

Et kollektivt værk
Kunstneren inviterer alle, som har lyst, til at være med til at skabe værket. Det sker i en række workshops, hvor man som gæst kan møde kunstneren og tale om, hvad man tror, der skal til for, at vi tør gå nye veje med vores liv og samfund, mens man klipper i papir og er med til at skabe værket.

Inspireret af naturens foranderlighed
Det store installationsværk er udformet som et træ, med små blade klippet i papir formet som blade fra tempeltræet Ginkgo biloba. På hvert enkelt blad deler museets gæster deres tanker om nogle af de store spørgsmål og udfordringer, som tegner vores tid. Ginkgo biloba-bladet er et symbol på forandring. Tempeltræet er det ældste træ i verden, og det kan sporet over 200.000 år tilbage. Ifølge kunstneren er træet – der har set verden ændre sig – derfor et oplagt afsæt for en samtale om den forandring, som ligger foran os alle.
Den Gyldne Sky indgår i et større projekt under samme titel, der handler om samfundsforandring og om, hvordan vi kan omstrukturere vores samfund, så det er bæredygtigt for generationer efter os.
Veronica Hodges har stået bag en række store udstillingsprojekter. Blandt de mest bemærkelsesværdige opgaver er udsmykninger til Amalienborg i forbindelse med H.M. Dronningens 50-års Regeringsjubilæum, Marmorkirken, Arken og H.C. Andersen Museet. Hodges er sideløbende med sit kunstneriske virke i gang med en ph.d.-afhandling på Det Kongelige Akademi, Designskolen.
Datoer for workshops kan ses i museets eventkalender.