Skip to content

Hæder

BORIS BERLIN HÆDRES AF STATENS KUNSTFOND

Hvert år uddeler Statens Kunstfond en hædersydelse til kunstnere, som har bidraget helt enestående til kunst- og kulturlivet i Danmark. Designeren Boris Berlin, som bl.a. står bag vores legendariske stoletunnel, er i år blandt modtagerne.

Traditionen er mere end 100 år gammel, og hædersydelsen er livsvarig. Det er i sandhed en særlig ære at modtage Statens Kunstfonds hædersydelse, og vi siger derfor stort tillykke til Boris Berlin, hvis udstillingsdesign er rigt repræsenteret på vores museum.

I alt 275 kunstnere modtager Statens Kunstfonds hædersydelse, der fordeler sig mellem de enkelte kunstarter: Billedkunst, litteratur, scenekunst, film, musik, arkitektur samt kunsthåndværk og design. Prisen tildeles skabende kunstnere, der har en sådan kunstnerisk produktion bag sig, at de har placeret sig afgørende som kunstnere.

Her på museet kan Boris Berlins design bl.a. opleves i den aktuelle udstilling BORD, DÆK DIG!, hvor han har skabt den spektakulære montre til det lange bord, som viser borddækningens historie fra Renæssancen til Modernismen.

Boris Berlin er også designeren bag den ikoniske stoletunnel som, frem til vores nedlukning i 2020, kunne opleves på museet. Stoletunnelen vender tilbage i 2024.