Skip to content

Job

Praktik på Designmuseum Danmarks Bibliotek

Ansøgning
Send os din ansøgning (maks.1 A4-side) og CV som PDF til: bib@designmuseum.dk

Ansøgningsfrist
1. januar 2023 

Vil du være med på holdet i et lille, stærkt fagbibliotek under genåbning, så søger vi en nysgerrig og alsidig biblioteksstuderende til praktik i foråret 2023.   

Biblioteket i Designmuseum Danmark søger en praktikant, der vil være med til at få bibliotekets systemer og services løftet – og hjælpe os på vej i vores gradvise genåbning af biblioteket. 

Arbejdsopgaver 

Du bliver del af vores lille biblioteksteam, og dine opgaver vil primært være: 

  • Håndtering af udlån til andre biblioteker 
  • Assistance ifm. forespørgsler, bl.a. litteratursøgninger 
  • Chipning af bøger 
  • Tilretning og fejlrettelser i biblioteksbasen (Reindex) 

Du er initiativrig, opsøgende og ikke bange for at stille spørgsmål. Du kan se dig selv i et lille team med fokus på biblioteksdrift i et museum, der er genåbnet og ved at relancere sig for mange nye brugere. Det er en fordel, hvis du interesserer dig for bibliotekssystemer og samtidig brænder for at få praktisk erfaring med de mange forskelligartede opgaver i et offentligt specialbibliotek.  

Vi mener, at et praktikforløb bør være til gavn for begge parter, derfor er vi imødekommende, hvis der er noget særligt, du interesserer dig for. Det gælder i øvrigt også, hvis det er nødvendigt at følge et enkelt fag på studiet sideløbende.

Om biblioteket
Designmuseets Bibliotek er Nordens største inden for design og kunsthåndværk og er museumsbibliotek, forskningsbibliotek samt hovedfagbibliotek i det danske biblioteksvæsen. Bibliotekets formål er at stille viden, information og dokumentation om kunsthåndværk og design til rådighed, og det er offentligt og gratis tilgængeligt for alle. Biblioteket skal inspirere til udvikling af ny formgivning og være kilde til forskning i formgivning, design- og kunsthistorie. 

Som følge af COVID-19 lukkede Designmuseum Danmark i 2020 for at gennemføre en omfattende restaurering af vores historiske bygninger i Frederiksstaden. Museet genåbnede i juni 2022, mens biblioteket genåbnede i september med en ugentlig åbningsdag hver torsdag. I starten af 2023 forventer vi at udvide bibliotekets åbningstider.   

Praktikperiode 

Praktikperioden er i forårssemesteret 2023. Praktikperiodens varighed og ugentlige timetal afhænger af den pågældende studieordnings krav til dit praktikforløb og tilrettelægges nærmere i samarbejde med os inden praktikforløbets start. 

Ansøgning
Send os din ansøgning (maks. 1 A4-side) og CV som PDF til: bib@designmuseum.dk 

Yderligere oplysninger
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Sara Fruelund, mobil 25797253 (ferie 15.12.22 – 1.1.23) eller Mikkel Aaen Lohmann, mobil 40998848 (ferie 23.12.22 – 13.1.23). Eller du kan skrive til os: bib@designmuseum.dk 

Ansøgningsfrist
1. januar 2023 

Samtaler
Vi forventer at holde samtaler: 9.-10. januar 2023