Nyheder

Ny design­festival
lanceres i Danmark den 4. maj 2017

Kontakt
Nikolina Olsen-Rule
Kommunikationschef
nor@designmuseum.dk

Pressekontakt
Peter H. Kamph
kommunikationschef
Dansk Design Center
+45 20 98 42 13
phk@ddc.dk

Susanne Bendsen
kommunikationschef
Design denmark
+45 28 96 21 28
sub@designdenmark.dk

En række af de danske designorganisationer er gået sammen om at udvikle en ny og mangfoldig festival for alle designinteresserede – professionelle, borgere og turister. Ved at samle kræfterne i designbranchen om det fælles initiativ, er det målet at give endnu bedre rammer for dansk design og sætte Danmark og København yderligere på verdenskortet som førende global kunsthåndværk- og designdestination.

Danish Design Festival involverer hele designfeltet i Danmark
Danish Design Festival er en ny fælles platform, der samler og synliggør designbegivenheder i Danmark. Det nye fælles initiativ har som mål at øge synergien mellem forskellige events og arrangementer, involvere designinteressenter i bredeste forstand og nå både danske og internationale målgrupper.

Ved at samarbejde om promoveringen og afholdelsen af de forskellige begivenheder ønsker organisationerne bag initiativet at øge synligheden, tiltrække et større publikum, vise diversiteten i designfaget og demonstrere designs potentiale til at skabe værdi, debat, vækst og livskvalitet.

En enig styregruppe siger om det nye initiativ:

“Vi tror på, at dansk design kan stå endnu stærkere – ikke mindst internationalt – hvis vi i højere grad samler aktører og arrangementer og tilbyder en fælles, dansk platform, der kan favne den imponerende bredde i dansk kunsthåndværk og design, fra industri over møbler og interiør til byrum og hele det digitale felt. Ved at samarbejde om opstarten og promoveringen af de forskellige begivenheder ønsker vi at øge synligheden, tiltrække et større publikum, og vise diversiteten i designfaget. Vi ser det sådan, at vi har startet en bevægelse, som alle kan være en del af – fra designprofessionelle til borgere og turister.”

Opstart i 2017
Festivalen favner hele Danmark og finder sted fra 4. maj til 9. juni 2017. Initiativet er planlagt som en langsigtet indsats. I maj 2017 søsættes den første prototypeversion af Danish Design Festival. Derefter forventes festivalen at vokse år for år med bidrag fra organisationer, der ønsker at være associerede partnere. Alle organisationer med et kunsthåndværk- og designfokus inviteres til at blive associerede partnere i festivalen.

Hele designspektret bringes i spil
Danish Design Festival vil demonstrere mangfoldigheden i design fra socialt design, servicedesign og designtænkning, over tech og digitalt design, til designikoner og nyt eksperimenterende kunsthåndværk. Festivalen kommer til at byde på udstillinger, events, konferencer og prisuddelinger, og der kommer til at være designbegivenheder for den brede offentlighed såvel som for professionelle.

Festivalprogrammet offentliggøres på www.ddfestival.dk den 25. april 2017.

Initiativtagerne til Danish Design Festival

Danish Design Festival blev stiftet i 2017 af:

  • Dansk Design Center
  • Design denmark
  • Danske Kunsthåndværkere & Designere
  • Designmuseum Danmark
  • Kolding Kommune
  • northmodern

Danish Design Festival er endvidere støttet af København Kommune.

For udtalelser – kontakt:
Anne-Louise Sommer, direktør, Designmuseum Danmark +45 20 32 42 15
Abelone Varming, udviklingsdirektør, Design denmark +45 20 32 02 63
Christian Bason, direktør, Dansk Design Center +45 53 57 93 13
Hans Christian Asmussen, Danske Kunsthåndværkere & Designere +45 40 55 56 56