Skip to content

Tidligere udstilling

Mode & Tekstil

Fra hedebosyninger og hårsilkebroderier til Haute Couture. Tag med på en spændende rejse i dansk mode- og tekstilhistorie i udstillingen Mode & Tekstil.

Her kan du opleve rokoko-kjoler fra 1700-tallet, Holger Blom-kreationer i silkeduchesse, et hav af finurlige og sjove accessories, nutidige danske modestjerner som Anne-Sofie Madsen og Henrik Vibskov samt tekstildesign af bl.a. Marie Gudme Leth og Lis Ahlmann.

500 smukke genstande

Udstillingen Mode & Tekstil giver med over 500 genstande fra museets rige samlinger et helt særligt indblik i designhistoriske aspekter inden for mode og tekstil med vægt på den danske udvikling gennem de sidste 400 år.

Et nøje udvalg af tekstiler, modedragter og tilbehør vil vise forskellige tiders design, tekstilteknikker, produktionsformer, smag og idealer i moden.

Bliv klog på dansk mode og tekstil

Udstillingens kurator, museumsinspektør, Kirsten Toftegaard, fortæller:

”Hver genstand rummer en fortælling og er nøje udvalgt ud fra et ønske om, at vore besøgende skal gå herfra med en idé om, hvad der har været anset for godt design gennem tiden – og ikke mindst hvorfor.

Vi vil med udstillingen gerne vise sammenhængen mellem mode og tekstil på flere niveauer. Vi ønsker at gøre vores gæster klogere på dansk mode- og tekstildesign – et felt der i dag nyder stor international anerkendelse”.