Skip to content

Tidligere udstilling

Dansk
Design
Nu

DANSK DESIGN NU præsenterer et rigt udvalg af nutidigt dansk design inden for hele spektret: møbler, produktdesign, grafisk design, mode og design i det offentlige rum. Alt designet i det 21. århundrede af toneangivende og talentfulde danske designere. I form af ’superobjekter’ inden for keramik, glas og smykker inkluderer udstillingen også kunsthåndværket og retter sit fokus mod de kunstnerisk mest innovative på feltet.

Udstillingen er det første overblik over hvilke tendenser, der i dialog med den internationale udvikling har formet sig i Danmark siden designboomet før 2000. DANSK DESIGN NU spejler tidens mangfoldighed af nye designere og kunsthåndværkere og af stiltendenser, livstilsvalg og teknologisk innovation.

Mød superobjekterne

Udstillingen inkluderer også kunsthåndværket og retter fokus mod de kunstnerisk mest innovative på feltet i form af ’superobjekter’ af keramik, glas og smykker samt unikaarbejder, hvoraf flere er lavet specielt til udstillingen. Gennem markante eksempler kaster udstillingen samtidig lys over kunsthåndværket som potentiel kilde for nytænkende industriel formgivning.

Udstillingens kurator, Designmuseets biblioteks- og forskningschef Lars Dybdahl, udtaler:

”Netop nu er der internationalt fokus på danske kulturprodukter og dansk design. Efter dansk designs ’guldalder’ i 1950’erne og 1960’erne udfolder design i Danmark sig i dag med fornyet styrke og danske designere agerer med stor succes på den globale designscene. Med DANSK DESIGN NU ønsker vi at anskueliggøre de tendenser, der præger vores ’designede hverdag’ og belyse, hvordan dansk design favner alle skalatrin – fra urbant design til det eksperimentelle kunsthåndværk, superobjekterne.”

Besøg designerne

Ud over at opleve de mange designobjekter, kan du også fordybe dig i 20 nyproducerede interviews, der belyser designprocessen bag genstandene på udstillingen og profilerer designernes holdning til deres praksis.

Blandt de interviewede er Louise Campbell, Ole Jensen, Cecilie Manz, Kasper Salto og Henrik Vibskov.

Se alle videoerne på Youtube