Skip to content

MUSEUM

Forsknings-
pavillon i museums-
haven

Hvordan kan arkitektur tænkes som noget levende, midlertidigt og foranderligt? En ny forskningspavillon kan i de kommende forårsmåneder opleves og udforskes i museets grønne have.

Det er Det Kongelige Akademis CITA – Centre for Information Technology and Architecture – som står bag Repair pavilion – en forskningspavillon, der skal bidrage til udviklingen af principper for bygningsdesign, som løbende forandrer sig med omgivelserne, og som løbende kan repareres og udvikles. Den nye pavillon består af en let trækonstruktion beklædt med 3D-printede biobaserede materialer – såkaldte biopolymerkompositter – som danner åbne skærme. Disse skærme er udviklet til at reagere på omgivelserne. De forandres med vejret og tillader fugt og organismer som mos og biofilm at slå rod. Pavillonens fremtoning og design forandres og formes af materialets liv – i dets evne til at bære spor af brug, forvitring og reparation som en synlig del af pavillonens identitet. Reparation er tænkt ind som en del af arkitekturen: Nye lag kan påføres direkte, og overfladerne udvikler sig over tid som del af en kontinuerlig formgivningsproces.

Forskningen ud af laboratoriet
CITA ønsker med placeringen i Designmuseum Danmarks have at bringe forskningen ud af laboratoriet og ind i menneskers hverdag. Pavillonen er et lille rum til ophold, leg og samtale – og et eksperiment i, hvordan vi fremover kan bygge med mere omsorg, fleksibilitet og ansvarlighed. Kom forbi museumshaven, som kan besøges uden billet til museet, og få et konkret indblik i, hvordan forskere arbejder med at udvikle nye og bæredygtige principper for bygningsdesign. Repair pavilion kan opleves i museumshaven til udgangen af maj måned.

Forskerholdet bag Repair pavillion vil reparere pavillonen med nye paneler i løbet af hele udstillingsperioden. Her er alle interessererede velkomne til at kigge med. Der arbejdes på pavillonen fra kl. 10-12 den 28. april, 13. maj, 20. maj og 27. maj. Tilmelding er ikke nødvendig, og der er fri entré til museumshaven.

‘Repair pavilion’ indgår I CITA’s projekt Eco-Metabolistic Architecture. Projektet er støttet af EU’s Horizon 2020-program og knytter an til symposiet Broken World Building, som blev afholdt på Designmuseum Danmark i maj 2024.