Tidligere udstilling

Snedkernes Efterårs­udstilling 2017

I år vender Snedkernes Efterårsudstilling tilbage til Designmuseum Danmark. Alle snedkernes møbler kommer til at stå ude alle døgnets timer i hele udstillingsperioden, og de skal kunne holde til, at publikum anvender dem.

Udendørsmøbler til det offentlige rum er interessante, fordi de kan have en social funktion i mødet mellem mennesker. Nærvær mellem mennesker er noget, man ofte forbinder med det mellem-menneskelige møde i inde-rum, og mange eksisterende udendørsmøbler er netop isolerende eller adskillende i deres formsprog. Årets tema sætter spørgsmål ved, hvordan nye møbler kan være med til at fremme oplevelsen af nærvær i det offentlige rum.

I år er der 40 kreative forslag og løsninger at fordybe sig i på Snedkernes Efterårsudstilling 2017, som er tilbage i den smukt anlagte have Grønnegården på Designmuseum Danmark.

Landskabsarkitekten G.N. Brandt anlagde Grønnegården ud fra det proportionale gyldne snit i et retvinklet rum, og det er med udgangspunkt i dette snit og tanken om den geometriske repetition fra bl.a. længernes vinduespartier, at SLA Arkitekter har iscenesat årets udstilling.

Foto: Trædesten af Cecilie Manz