Skip to content

Tidligere udstilling

UNFOLDS
Møbel­snedker­foreningen folder sig ud

UNFOLDS skruer op for sanseindtrykkene. Oplev, hvad der sker, når 31 møbelsnedkere får lov at folde sig ud og kom helt tæt på værkerne, skabt særligt til udstillingen. Du må røre ved alt i udstillingen.

Udstillingen er tilrettelagt i anledning af Møbelsnedkerforeningens 25 års jubilæum og viser 25 unikaværker, skabt ud fra et sæt dogmer:

– Værkerne skal være kubeformede og måle 1:1:1 m
– Værkerne skal kunne tåle, at museets gæster rører ved dem
– Kuberne skal indeholde et element af sølv
– Kuberne skal kunne åbnes på den ene eller anden måde

Et møbel skal ses gennem fingrene

Udstillings- og samlingschef, Christian Holmsted Olesen, siger om udstillingen:

”Alle der har en passion for og forstand på snedkerhåndværket ved, at den bedste måde at sanse og forstå et møbel er gennem fingrene. Her har publikum mulighed for at komme helt tæt på værker, skabt af landets dygtigste møbelsnedkere. Man må røre ved dem og folde dem ud, hvilket er usædvanligt i en museumsudstilling. Designmuseet har altid haft til formål at udbrede viden om det gode håndværk, og da interessen for håndværk netop nu er større end den har været i flere årtier, mener vi at ramme plet med denne udstilling.“

Snedkerfagets dogmer

Formand for Møbelsnedkerforeningen, Finn Killbuck, udtaler:

”Vi har arbejdet med nogle af de dogmer, som ligger i snedkerfagets historie. For at formidle træet, dets finish, overflade og bearbejdning rent snedkerteknisk har vi holdt fast i håndværket, som er kernen i vores fag. Alt hvad vi laver, udspringer af materialet.”

Til udstillingen har han selv skabt en interaktiv duftkube.

Helt ned i tempo

Møbelsnedker Teis Dich Abrahamsen siger om tankerne bag udstillingen:

”Idéen er, at man som museumsgæst skal lidt ned i tempo, når man træder ind i udstillingen. Man skal helt tæt på trækuberne og fornemme den passion, de mange timers kærlighed, blod, sved og tårer, der er lagt i hvert enkelt værk.”

Udstillingen kan opleves frem til den 14. maj 2017.