Mit hverdagsdesign
Victors støbejernspander
DESIGN ER EN DEL AF VORES HVERDAG. KAFFEKOPPER, REGNJAKKER, TASKER, LAMPER, ARVESTYKKER. DESIGN ER DE TING VI LEVER I OG MED.
Han har nørdet mad, siden han var seks. I dag er 30-årige Victor kendt i familien som den der finder på nye smagsvarianter. ’Levemand’ og ’nydelsesmester’ kalder han sig selv, når han taler om sit forhold til mad. I den fortælling indgår også støbejernspander og røde bøffer.
Egentlig var det Thomas Rode, tidligere køkkenchef på restauranten Kong Hans, som i et tv-program tippede Victor om støvejernspandernes særlige egenskaber. Du kan ikke stege en bøf på en mellemvarm slip-let panden. Du skal have en gloende varm pande, så du får en ordentlig stegeskorpe, inden du ødelægger kødet ved gennemstegning, fortæller Victor. Han anskaffede sin første støbejernspande efter udsendelsen med Thomas Rode. Da var han 17 år. I dag består hans samling af en blandet bunke franske Le Creuset og danske Eva Solo. Mærkerne er ikke så væsentlige, siger han. Det er materialet, det handler om. En støbejernspande kan klare meget høje temperaturer, og der er ikke er noget, der brænder fast på dem. De er umulige at bule, brække eller brænde af. Og hvis man bare undlader at bruge sæbe på de sorte flader, så holder de såmænd i 500 år, siger han, mens han tænder for gasblusset for at stege sig et par æg.