Særudstilling

Creme
­de la
­Creme

Museet viser en særudstilling med et udvalg af de største mesterværker fra samlingerne. Der er tale om kunstværker i absolut særklasse, der sjældent, eller aldrig, har været vist.

Gæsterne kan se frem til en sansemættet oplevelse med gobeliner af Matisse og Léger, keramik af Paul Gauguin, Jorn og Corneille, glas af Èmile Galle, plakater af Toulouse-Lautrec, sølv af Johan Rohde & Georg Jensen, smykker af Lalique, og meget mere.

Særudstillingen vises i perioden 26.04.2018 – 31.12.2019

Museumsdirektør Anne-Louise Sommer udtaler:

”Vi ønsker med udstillingen at slå at slag for kvalitet og det gode håndværk, som vores museum er sat i verden for at udbrede. I en tid, hvor digitalisering, flygtighed og informationsoverload er hverdagskost for mange, tror vi på at det langsomme, dygtigt forarbejdede og kunstneriske har en vigtig plads.

Som designmuseum bevæger vi os i grænsefeltet mellem unika og kunst på den ene side og det industrielt massefremstillede på den anden. Det er netop spændingsfeltet mellem kunsten og det massefremstillede, som vi mener er interessant for os at fremhæve som designmuseum. Derfor glæder vi os til at vise disse enestående værker fra vores samling frem, og håber at udstillingen kan skabe et lille åndehul i hverdagen og inspirere alle.”

Behind-the-scenes video

Kom med på en helt unik behind-the-scenes oplevelse og få indblik i hvordan vores eksperter har opbygget den nye særudstilling ‘Creme de la creme’.