Kommende udendørs udstilling

Absent Bodies

Glæd dig til den næste udendørs og gratis udstilling, hvor fem unge Nordiske modetalenter rykker ind på pladsen foran museet. Designmuseum Danmark viser, i samarbejde med den anerkendte innovations-platform, Designers’ Nest, værker af fem unge finalister i forbindelse med Designers Nest 2020 særlige udstillingspris, Exhibition Prize.

Fælles for de 5 unge designere der viser unikaværker i udstillingen er, at de på forskellig vis arbejder med den skulpturelle krop som fundament for deres designpraksis. Som udstillingens titel, Absent Bodies, hentyder til er kroppen fraværende i alle værkerne - hvilket illustrer hvordan nutidige designere i deres værker udforsker og udfordrer de særlige konventioner og idealer der eksisterer i det tætte bånd mellem krop og mode. De 5 unge nordiske designere er netop blevet udvalgt, for deres særlige talent og specielle evne til at nytænke principperne for modedesign og deres måde at forholde sig til aktuelle samfundsdagsordner som bæredygtighed, magtforhold, mental sundhed og identitet i et globalt perspektiv.

Courtney Makins

Titel: Absent Bodies

Courtney Makins er nyuddannet kandidat fra den svenske tekstilskole i Borås, Sverige. Hun er født i Sydafrika og opvokset i Perth, Australien og hun har igennem sit kandidatarbejde udforsket en lang række forskellige og usædvanlige materialer. Hendes værk, med titlen ‘Absent Bodies’, anvender kroppens fravær for at udfordre, hvordan vi opfatter tøj og mode. Makins eksperimentelle og miljøvenlige beklædningsgenstande gør værket skulpturelt idét det portrætterer essensen af kroppen. Hendes arbejde sigter mod at udvide potentielle metoder til formidling af beklædningsgenstande og hun bevæger sig således på grænsen mellem mode og kunst.

Fredrik Möller

Titel: People go to Work

Mennesker går på arbejde og mennesker kommer hjem fra arbejde. De spiller en rolle i deres eget liv og bevæger sig ind og ud af en karakter. Vi skaber vores egen karakter afhængigt af, hvor vi befinder os og hvem vi er sammen med. Fredrik Möller er vokset op med sin jakkesætsklædte far, der arbejdede som bankmand. Den svenske modedesigner og kandidat fra The Swedish School of Textiles udforsker via sit design særlige regler og begrænsninger for beklædning i finansverdenen. ‘People go to Work’ er baseret på Möllers barndomsminder og måden hvorpå vores sociale identitet er skabt gennem påklædning. Möller arbejder på grænsen mellem kunst, design og mode og hans instillation viser tre personer, der træder ind i karakter og gør sig klar til at gå på arbejde.

Amina Saada

Titel: Wearable Sculptures

Amina Saada, kandidat fra Aalto Universitet i Finland, har skabt et værk der centrerer sig om at udvikle nye former og måder, hvorpå beklædningsgenstande kan præsenteres som skulpturer. Saada finder skønhed i det, der generelt set betragtes som grimt og har fundet inspiration til værkets form fra naturens sommerfuglelarver, som i manges øje ikke fremstår skønt, men som indeholder en smuk og skrøbelig sommerfugl. Man kan sammenligne sommerfuglens transformative liv med en brud, som står foran et nyt kapitel i sit liv. Bruden repræsenterer en af livets smukke stadier, som har været inspiration til Saadas værk. Med tråde til 60’ernes brude -og sørgetøj og dets form, farver og materialer, indkapsler Aminas beklædningsskulpturer idéen om transformativ skønhed.

 

ISHARA JAYATHILAKE

Titel: East meets West

Den Singalesiske designer (bosat i Norge) fra Oslo National Academy of the Arts Ishara Jayathilake, har skabt en instillation der udforsker kolonialisme og postkolonialisme i en global kontekst. Ishara har opmærksomt observeret den Srilankanske kultur og skellet mellem den postkoloniale identitet og hvordan individuel identitet skabes i en sociokulturel verden. Såfremt, at man går ud fra, at selvforståelse skabes ud fra mødet mellem mennesket og dets koloniale fortid, vil Ishara præsentere en instillation af en voluminøs krinoline med Singalesiske breve og engelske breve fra The Kandyan konvention, som inkluderer politiske udmeldinger om race, klasse og konstruktionen af kulturel identitet gennem politiske kommentarer om det indbyrdes forhold mellem øst og vest. Isharas værk fokuserer på sociale problematikker og lægger sig på grænsen mellem kunst, design og brugskunst.

Oliver Oppermann 

Titel: follow4follow

Den danske designer Oliver Oppermann har skabt værket ‘follow4follow’, som er en draperet skulptur lavet ud af dead stock polyester. Værket er en kommentar til vores opførsel på sociale medier. I værket ses en snurrende draperet skulptur fanget på overvågningskameraer. Oppermanns arbejde er karakteriseret af en nysgerrighed om at studere menneskets opførsel og forskellige ideer om skønhed. Konceptet er skabt ud fra forskellige moderne fænomener, der er blevet transformeret til former, komponenter og farver. Oppermanns arbejde udforsker vores forståelse af form og vores måde at leve på i det 21. århundrede.