Udendørs udstilling

Matters – rethinking materials

Museet og CHART præsenterer i samarbejde udstillingen 'Matters – rethinking materials'. Udstillingen viser fem unge nordiske designeres bud på, hvordan man kan nytænke brugen af materialer i designprocessen.

Udstillingen vises i museets nye udendørs udstillingsmontre på Museumspladsen.

Matters viser, hvordan fem nordiske designere på forskellig vis arbejder med at nytænke måden materialer kan påvirke fremtidens designkoncepter og processer i en mere bæredygtig retning. Der er både tale om syntetiske og organiske materialer. Udstillingen er en del af CHARTs Curio-initiativ og er udviklet i tæt samarbejde med museet.

Sarah Vajira Lindström

Den Norsk-baserede, svenske kunstner Sarah Vajira Lindström præsenterer et arkiv for naturhistorie eller som et slags mikrobiologisk laboratorium og udforsker forbindelsen mellem mennesker og deres kroppe, jord, planter og dyr i sit udstillede stykke.

Lindström udstiller installationen ’Unidentified objects’, en samling af tekstiler og andre materialer, hvor hun konfronterer det naturlige og kunstige. Hendes arbejde er inspireret af videnskabelige metoder og deres kliniske æstetik. Lindströms praksis udfordrer åbne spørgsmål såsom forholdet mellem kroppen og dets organer, og mellem mennesket og andre organismer.

Antrei Hartikainen

Antrei Hartikainen (1991) er designer og møbelsnedker fra Finland. Antrei udstiller værket SEITIKKI, der er opkaldt efter cortinarius-svampen. En let skulptur lavet ved at observere naturen, værket skal overføre naturens sårbarhed, skrøbelighed og skønhed. Skulpturens form er skabt som et resultat af Hartikainens undersøgelse af, hvordan landskabet er formet af mennesker, klima og natur i forskellige årstider. Hartikainens praksis er centreret omkring at arbejde med træ og udforske grænserne mellem kunst, design og anvendelighed.

Kathrine Barbro Bendixen

Den danske designer Kathrine Barbro Bendixen udstiller lysinstallationen ‘Inside Out’, som er lavet af ko-tarme. Værket udfordrer vores forståelse af anvendelsesværdien af ​​visse materialer ved at give det uønskede materiale fra indersiden et ‘andet liv’. Barbro Bendixens praksis er kendetegnet ved en usædvanlig og eksperimenterende brug af materialer, som hun iscenesætter i nye og ukonventionelle sammenhænge. Hun arbejder med grænsen mellem kunst og design og bruger en kunstnerisk tilgang til at skabe funktionelt design. I hendes lysskulpturer er bæredygtighed et udgangspunkt, når hun bringer nyt liv til affaldsprodukter og samtidig revitaliserer begrebet lysekrone.

Kajsa Willner

Den svenske designer Kajsa Willner vil skabe opmærksomhed på dilemmaerne omkring plastaffald og udstiller værket Polarized portraits. Willners arbejde leger med det optiske fænomen polariseret lysmikroskopi for at skabe en fantasifuld røntgenstråling af planeten Jorden. Værket undersøger, hvordan engangsplast kan blive æstetisk kunst-‘portrætter’ af vores verden, mens det forbliver miljøskadeligt plastaffald.