Skip to content

Mit hverdagsdesign

Fatimas genbrugs­guld

Design er en del af vores hverdag. Kaffekopper, regnjakker, tasker, lamper, arvestykker. Design er de ting vi lever i og med.

Det er vigtigt at starte dagen med en god kop kaffe for at komme i gang, fortæller 29-årige Fatima, der er møbel- og setdesigner. Kaffen laver hun i Alessis Pulcina-espressokande. Hver dag.

Det italienske mærke Alessis køkkenting fylder godt i Fatimas lejlighed på Frederiksberg. Det startede med kedlen og sukkerskålen, som hun fik af sin mor. Herefter kom æggeuret og Philip Starcks raket-lignende citruspresser til sammen med peber- og saltkværnene. De ligner også rekvisitter fra en science fiction-film, synes hun.

Firmaet Alessi blev grundlagt i 1921, og er siden blevet kendt for deres produkter i poleret stål. Deres space-age stil har inspireret Fatima i hendes eget arbejde med design. Mange af de ting hun har er genbrugsfund, og hun er langt fra færdig med at samle, fortæller hun. Men det er vigtigt, at det, hun køber, kan bruges og ikke kun skal pynte i lejligheden.

Hun elsker Alessis karakteristiske udtryk, men sætter også pris på tingenes lange holdbarhed, for det spiller godt sammen med hendes tanker om bæredygtighed. Rent prismæssigt er Fatimas lille Alessisamling noget almindelige mennesker har råd til, mener hun. Ellers er der jo masser at finde genbrugt, ved hun.

 

Tilbage til oversigten