Skip to content

Mit hverdagsdesign

Snorre
sidder
selv

Design er en del af vores hverdag. Kaffekopper, regnjakker, tasker, lamper, arvestykker. Design er de ting vi lever i og med.

Hvad er et godt og pænt babymøbel? Det har den 36-årige økonom og kontorchef Anne overvejet en del. Da hun var gravid med sit første barn sidste år, faldt hun over møbeldesigner Nanna Ditzels høje barnestol model 115, som Ditzel udviklede til sine egne børn i 1955.

Anne kendte ikke stolen i forvejen, men syntes ganske enkelt, at den var flot, da hun opdagede den relancerede udgave. Hendes Ditzelstol er i lakeret bøgetræ, ikke i plastik som så mange andre ting til børn. Samtidig er det ikke den mest klassiske barnestol, mener hun, og sammenligner med de rødbrune TripTrap-stole, hun selv voksede op på.

Nanna Ditzels design passer rigtig godt ind i Annes hjem. Ditzel-stolen kan alt det en barnestol skal kunne, synes hun. Den er sikker og stabil, den kan justeres i takt med, at barnet vokser, og heldigvis kan den rengøres i det uendelige. Og så er den lækkert designet, så man har lyst til at gemme den og bruge den til kommende generationer.

Da sønnen Snorre blev stor nok til at kunne side i stolen, åbnede der sig en ny verden, fortæller hun. Det blev muligt at sidde sammen ved bordet og hygge sig over måltidet, og når hverdagen bliver travl, tager de Ditzel med ud i køkkenet, så kommer Snorre op i højden og kan kigge med, mens de laver mad.

Tilbage til oversigten