Skip to content

Mit hverdagsdesign

Helles rebelske keramik

Design er en del af vores hverdag. Kaffekopper, regnjakker, tasker, lamper, arvestykker. Design er de ting vi lever i og med.

For 61-årige Helle var Aluminia-stellet Confetti et oprør. Hun voksede op med pæne designklassikere i sort, brun og hvid. Men selv er hun et farvemenneske, der har brug for mere larm.

Derfor passer Confettis vilde farveskala godt ind i hendes hus i Humlebæk, hvor spisebordet er grønt og køkkenet flammer i lysende orange. Fajancefabrikken Aluminia startede produktionen af det ”industrialiserede stel” i 1937. Med sin upyntede formgivning og de overkommelige priser var det tænkt til ’jævne mennesker’. Og med navne som Valdemar, Lone, Sonja og Confetti blev det også hurtigt folkeeje.

Helles mange tallerkner, fade, skåle, kopper og kander er kommet til løbende gennem de sidste 30 år. Engang købte hendes mand et stort parti for en slik i en genbrugsbutik. Stellet kan kombineres på kryds og tværs. Man kan holde sig til de gule dele, hvis man har sådan en dag, siger hun. Eller man kan sætte en grøn frokosttallerken ovenpå en okseblodsfarvet spisetallerken. Confetti passer til enhver lejlighed, og det er let at dække et smukt bord. Og så skaber farverne glæde i de mennesker, der sidder omkring det, oplever hun tit.

Tilbage til oversigten