Skip to content

Det sker

Sommer på
Designmuseum Danmark

Sommeren på Designmuseum Danmark byder på en lang række events i den grønne museumshave, nye udstillinger i museets svale udstillingssale og gode muligheder for at nyde iskaffe, kage eller frokost i CAFÉ FORMAT eller et par forfriskninger på farten fra LILLE FORMAT, som nu har indtaget forpladsen. Læs mere om de mange tilbud her på siden.

Nye særudstillinger

Sommerens program byder på to nye særudstillinger. I ROCKS OF GREENLAND – KALAALLIT NUNAAT ROCKS kan du følge guld og rubiner fra Grønland — fra de ædle metaller brydes i minens dyb til de funkler som betagende smykker og kunstværker i udstillingen. I AKUT-rummet kan du opleve udstillingen ENDANGERED SPACES & SPECIES. Gennem sanselige digitale animationer, gletsjerlignende skulpturer og virtuelle landskaber skabt af unge designere og arkitekter sætter udstillingen spot på de steder og arter, som forsvinder på grund af menneskets overforbrug af jordens ressourcer.

Læs mere om de nye udstillinger og øvrige aktuelle udstillinger

 

Udforsk 'UPCYCLE STOL PAVILION'

I museumshaven kan du lige nu udforske og nyde synet af UPCYCLE STOL PAVILION – en midlertidig design-installation skabt af tegnestuen Lendager, der arbejder med cirkulære løsninger til fremtidens bæredygtige byer og bygninger. Lendager designede oprindeligt UPCYCLE STOL PAVILION til OL i Tokyo i 2020. Den bestod af 5000 stole skabt af genbrugsplast. UPCYCLE STOL PAVILION er denne gang opstillet i en pyramide-form bestående af 220 stole og er skabt særligt til museet og haven. Pavillonen kan opleves i museumshaven til og med den 23. juli.

Læs mere om designinstallationen her.

Gratis jazzkoncerter i museumshaven

Under Copenhagen Jazz Festival kan du opleve tre jazzkoncerter i museumshaven — ganske gratis. I dagene 5.-7. juli er koncerter med den afrocubanske kvintet Ngánga, Per Møllehøj Trio og med den prisvindende saxofontrio Bévort 3. Deltagelse er gratis og kræver ikke tilmelding.

Læs mere om de tre koncerter her.

 

Foto: Jebulon, CC0, via Wikimedia Commons

Byvandring i Frederikstaden

Tag med på en spændende byvandring, der undersøger byens design i ’rummene’ mellem bygningerne i den historiske bydel Frederiksstaden. Sammen med en af Designmuseum Danmarks guider ser vi nærmere på de mange ikoniske designs, der er så integreret en del af byen, at man nogle gange glemmer, at det faktisk er design. F.eks. kloakdækslet, københavnerfortovet med chaussestensbåndet i midten og københavnerlampen, der hænger over byens gader.

Læs mere og køb billet her

Copenhagen Cooking

Under Copenhagen Cooking inviterer Designmuseum Danmark til en magisk middagsoplevelse, der henter inspiration i museets aktuelle udstilling ‘Bord, dæk dig!’ I havens skønne, autentiske rammer mættes alle sanser mens CAFÉ FORMAT disker op med en overdådig menu af lækre, sæsonbaserede råvarer, rustikt anrettet på fade. Spis dig eventyrligt mæt i de mange lækkerier, og bliv samtidig klogere på borddækningens historie op igennem tiden.

Læs mere om middagen, der finder sted den 18. august, her.

Ny lillebror til CAFÉ FORMAT på forpladsen

Hele sommeren kan du som altid nyde en kop kaffe, kage eller en frokost fra CAFÉ FORMAT enten i caféens stilrene interiør eller på den brostensbelagt terrasse i museumshaven. Denne sommer har caféen desuden åbnet en ny, lille café på museets forplads – LILLE FORMAT – som bl.a. serverer iskaffe, kolde drikke, delikate kager og andet bagværk. Her kan du på farten eller inden museumsbesøget nyde en god kop kaffe eller kage i solen.

Åbningstider LILLE FORMAT:
Onsdag-fredag kl. 8-16
Lørdag-søndag kl. 9-17