Skip to content

Pressemeddelser

Velkommen
til presse­arkivet

Pressemeddelelse 04.08.2023 Designmuseum Danmark viser pragtudgaver af Haruki Murakami-værk

En ny udstilling på Designmuseum Danmark udforsker gennem en serie af smukke særudgaver af den japanske stjerneforfatter Haruki Murakamis 'Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe' forholdet mellem en bogs fortælling og dens fysiske form.

Pressemeddelelse 08.08.2023 ELLE udstiller backstage-fotografier 
på Designmuseum Danmark

Det danske modemagasin ELLE, som i år kan fejre 15-års fødselsdag, kickstarter årets modeuge med en stor, retrospektiv udstilling af backstage-fotografier fra de forgangne modeuger. Udstillingen hedder BACKSTAGE, og alle billederne er taget af den prisvindende fotograf Lasse Bak Mejlvang. Udstillingen kan opleves hos Designmuseum Danmark fra den 8. august til den 3. september.

Pressemeddelelse 02.03.2023 Ny udstilling på Designmuseum Danmark rejser spørgsmål om minkpelsens fremtid

I kølvandet på minkerhvervets lukning i 2020 og den nylige genåbning af erhvervet gør Designmuseum Danmark status over den kontroversielle pels i en udstilling, der viser utraditionelle og underfundige pelse skabt af danske og internationale designere.

Pressemeddelse 10.02.2023 Smykkekunst i særklasse på Designmuseum Danmark

At træde ind i smykkekunstner Gitte Bjørns univers, er som at gå på opdagelse i smykkeverdenens Narnia. Et eventyr af mesterligt udført guldsmedehåndværk med et finurligt og skævt twist. Designmuseum Danmark præsenterer nu 100 unikke fingerringe i udstillingen TAPAS, som åbner torsdag den 26. januar.

Pressemeddelelse 02.06.2022 Invitation til pressevisning: Designmuseum Danmark genåbner med otte nye udstillinger

Designmuseum Danmark inviterer til pressevisning mandag den 13.06 kl. 11-13.

Pressemeddelelse 06.04.2022 DESIGNMUSEUM DANMARK GENÅBNER EFTER HISTORISK STOR RENOVERING

Efter en toårig renovering er Designmuseum Danmark nu klar med en åbningsdato. Gæster kan se frem til at besøge museet igen fra og med søndag den 19. juni.

Pressemeddelelse 13.09.2021 Designmuseum Danmark vil lancere et nyt udendørs læringsunivers

Kreativ, grøn oase skal trække flere danske besøgende til Designmuseum Danmark og åbne museet endnu mere mod det omgivende samfund. Designmuseum Danmark vil lancere et nyt udendørs læringsunivers, der skal danne ramme om sommerskoler og aktiviteter, der kan samle fremtidens generationer om det gode håndværk.

Pressemeddelelse 25.08.2021 Kom til 3daysofdesign på Designmuseum Danmark

I forbindelse med designfestivalen 3daysofdesign åbner Designmuseum Danmark helt ekstraordinært de første af museets nyrenoverede lokaler i tre dage og byder på talks og udstillingsaktiviteter.

Pressemeddelelse 07.05.2021 Museum bruger krise til nytænkning

Med en flerdobling af publikumstal over en årrække har Designmuseum Danmark været et af Københavns succesrige museer. Nu har museet i Bredgade benyttet kriseåret 2020 til at restaurere bygningerne og nytænke museumsoplevelsen og vil i 2021 bl.a. have fokus på at skabe indhold, der når ud til endnu flere danske gæster ved genåbningen i 2022.

Pressemeddelelse 29.10.2020 DESIGNMUSEUM DANMARKS MUSEUMSBUTIK GENOPSTÅR MIDLERTIDIGT I THIEMERS MAGASIN

Fra lørdag den 7.11 og frem til og med januar 2021 genopstår en flig af Designmuseum Danmark i Københavns hyggeligste boghandel, Thiemers Magasin, smask midt i det charmerende Værnedamsvej-kvarter.

Pressemeddelelse 21.08.2020 ABSENT BODIES

Unge nordiske modetalenter stiller spørgsmålstegn ved samtidens kropsidealer i ny udstilling på Designmuseum Danmark.

PRESSEMEDDELELSE 25.06.2020 STOR SATSNING PÅ SAMTIDSDESIGN

Det er med stor glæde, at Designmuseum Danmark kan meddele, at museet er blandt de 29 danske kunstmuseer, der modtager støtte via Ny Carlsbergfondets ekstraordinære pulje til genopretning af kunstmuseerne i lyset af COVID-19.

Pressemeddelelse 13.05.2020 Designmuseum Danmark forventer ikke at genåbne foreløbig

Designmuseum Danmark havde sit hidtil bedste publikumsår i 2019, men nu har coronakrisen slået det ellers så populære museum til hjørne. Det betyder, at det kan komme til at tage et stykke tid, inden museet genåbner.

Pressemeddelelse 27.02.2020 ANNE-LOUISE SOMMER MODTAGER CARL JACOBSENS MUSEUMS­MANDSLEGAT

Onsdag 26. februar blev Ny Carlsbergfondets Kunstpriser uddelt ved fondets årlige prisfest på Ny Carlsberg Glyptotek. Museumsdirektør Anne-Louise Sommer blev her hædret med Carl Jacobsens Museumsmandslegat.

Pressemeddelelse 09.01.2020 Besøgsrekord på Designmuseum Danmark

Ny besøgsrekord: Designmuseum Danmark rundede i 2019 310.000 besøgende. Det gav i 2019 en besøgsfremgang på 12.96 % oven i flere års fremgang, der har bragt museet i top-5 af Københavns mest besøgte museer. Heraf er der bemærkelsesværdigt mange unge, der besøger museet. Alene i 2019 var omkring halvdelen af museets gæster under 30 år, hvilket vidner om at museet er blevet mere populært blandt yngre målgrupper.

Pressemedelelse 22.10.19 Night Fever

Designmuseum Danmark skyder 2020 i gang med et brag af en udstilling. ’Night Fever. Designing club culture 1960-today’ er navnet på museets store særudstilling, der inviterer publikum på en rejse gennem natklubbens designhistorie. Uanset om du er John Travolta på et dansegulv, går med DJ-drømme i maven eller er til hiphop, britpop eller house, vil dansefeberen og glæden vil musikken ramme dig i Night Fever.

Pressemeddelelse 09.09.19 Designmuseum Danmarks direktør Anne-Louise Sommer modtager Naturstensprisen 2019

Designmuseum Danmarks direktør Anne-Louise Sommer modtager Naturstensprisen 2019

PRESSEMEDDELELSE, 25.06.19 FEM NORDISKE DESIGNERE AFSØGER GRÆNSERNE FOR MATERIALER I KOMMENDE UDSTILLING

Designmuseum Danmark og CHART præsenterer i samarbejde udstillingen Matters – rethinking materials. Udstillingen viser fem unge nordiske designeres bud på, hvordan man kan nytænke brugen af materialer i designprocessen.

Pressemeddelelse 26.03.2019 Danmarks Næste Klassiker

Oplev alle møblerne fra DR1s program ’Danmarks Næste Klassiker’, når Designmuseum Danmark i en ny særudstilling viser de fem designeres bud på fremtidens designklassiker.

Pressemeddelese 07.02.2019 Rum til kreativ fordybelse i nyt stort Bauhaus-værksted

Designmuseum Danmark etablerer et Bauhaus-værksted i forbindelse med årets store udstillingssatsning Bauhaus #itsalldesign, der fejrer 100-året for den tyske kunsthøjskole Bauhaus. I værkstedet skal museets mange besøgende prøve kræfter med nogle af de værkstedsmetoder, som skolen er kendt for med fokus på farve, form og bevægelse.

Pressemeddelese 29.01.2019 Bauhaus #itsalldesign

Designmuseum Danmark deltager i den internationale fejring af 100-året for Bauhaus-skolen med en ny stor særudstilling ’Bauhaus #itsalldesign’ udviklet af Vitra Design Museum og The Art and Exhibition Hall of the Federal Republic of Germany (Bundeskunsthalle).

Pressemeddelese 01.10.2018 Indvielse af ny museumsplads foran Designmuseum Danmark i Bredgade, fredag den 2.11.2018 kl. 15.30

Kom og vær med til at fejre, at den smukke museumsplads foran Designmuseum Danmark nu står færdig – med restaurering af belægning, udendørs udstilling, en ny drop-down café og billetsalg samt en historisk nyhugning af pladsens skulpturport. Oplev pladsen og museets nye velkomst til en verden af design.

Pressemeddelese 04.06.2018 Design-turister står for en million hotel­overnatninger

Spørg en ikke-dansk turist i København: Stadig flere kultur- og designinteresserede internationale gæster lægger vejen forbi Designmuseum Danmark i Bredgade. Tilsyneladende er museet, der tidligere hed Kunstindustrimuseet, endnu mere kendt i udlandet end på de hjemlige breddegrader.

Pressemeddelese 05.03.2018 København får ny, åben plads foran designmuseum danmark i bredgade

Københavnere og turister får i år en ny, indbydende og rekreativ plads, når publikumsmagneten Designmuseum Danmark udvider for også at blive et udendørs mødested for alle designinteresserede. Det hidtil knap så synlige område, foran museets fine 1700-tals-bygning i Bredgade, forbedres markant, så det i højere grad appellerer til ude-liv og ophold.

Pressemeddelese 27.02.2018 Creme de la creme

Det bliver et usædvanligt syn der møder publikum fra torsdag den 26.04, når Designmuseum Danmark slår dørene op for årets store særudstilling Creme de la creme. Her viser museet et eksklusivt udvalg af internationale topstykker fra gemmerne.

Pressemeddelese 30.02.2018 Dansk design er turistmagnet

Dansk designs popularitet ude i verden er med til at tiltrække mange internationale turister til landet.

Pressemeddelese 16.01.2018 Designmuseum slår besøgsrekord - igen

Designmuseum Danmark i København har i 2017 oplevet endnu et rekordår som dansk og international publikumssællert.

Pressemeddelelse 20/12/2017 Ny bestyrelses­formand i Designmuseum Danmark

Stig Andersen er ny bestyrelsesformand i Designmuseum Danmark. Flemming Lindeløv udtræder efter 10 år som formand.

Pressemeddelelse 11/10/2017 Fremtidsworkshop i Aarhus

Tag familien under armen, og vær med til at designe fremtiden, når Designmuseum Danmark inviterer til workshop i Aarhus. Det foregår i weekenden den 14.-15. oktober på udstillingen ’New Danish Modern’.

Pressemeddelelse 03/10/2017 Designmuseum Danmark vinder museernes Oscar

Designmuseum Danmark har modtaget en af den internationale museumsverdens fineste priser, DASA Award, som en anerkendelse af museets nye strategi for at gøre museumsoplevelsen mere publikumsvenlig.

Pressemeddelelse 08/08/2017 Snedkernes Efterårsudstilling 2017

I år er der 40 kreative forslag og løsninger at fordybe sig i på Snedkernes Efterårsudstilling 2017, som er tilbage i den smukt anlagte have Grønnegården på Designmuseum Danmark.

Pressemeddelelse 13.07.2017 Alvar Aalto

Fra d. 25. august frem til d. 21. januar 2018 får publikum chancen for at komme helt tæt på mesterværket Paimio Sanatorium , når Designmuseum Danmark åbner en spotudstilling om Alvar Aaltos revolutionerende hospital.

Pressemeddelelse 11.05.2017 Nyt stort marked sætter fokus på design og bæredygtighed

I weekenden den 20.-21. maj åbner et nyt stort marked i København med fokus på design og bæredygtighed. Her kan du få repareret din ødelagte designerlampe, bytte dine fejlkøbte bukser eller lære, hvordan kunstnere og virksomheder arbejder med genbrugsmaterialer. Entreen er gratis.

Pressemeddelelse 25.04.2017 Danish Design Festival

Ny dansk designfestival præsenterer årets program

Pressemeddelelse 30.03.2017 I AM BLACK VELVET - ERIK MORTENSEN HAUTE COUTURE

En udstilling der går tæt på modeskaberen Erik Mortensen og de håndværksmæssige kraftpræstationer han skabte i sin tid hos de to franske modehuse Pierre Balmain og Jean-Louis Scherrer.

Pressemeddelelse 21.03.2017 Design skaber dialog

I kølvandet på flygtningekrisen har Designmuseum Danmark og Røde Kors-skolen, Skolen på Bakken, startet et samarbejde, hvor asylansøgende børn og unge mødes om design. De to parter mener nemlig, at design kan noget helt særligt i forhold til at skabe dialog og læring på tværs af kultur og sprog.

Pressemeddelelse 23.02.2017 UNFOLDS - DUFT, RØR OG LYT TIL SNEDKERKUNST

Designmuseum Danmark skruer op for sanseindtrykkene i udstillingen UNFOLDS, der viser 25 unikaværker, skabt af nogle af landets dygtigste møbelsnedkere, der alle har arbejdet med kuben som referenceramme. Udstillingen vises i anledning af Møbelsnedkerforeningens 25 års jubilæum.

Pressemeddelelse 14.10.2015 DANSK DESIGN NU

Designmuseum Danmark stiller skarpt på den nutidige danske designscene i den permanente udstilling, Dansk Design Nu. Her kan du gå på opdagelse i et fortættet designunivers – lige fra keramiske superobjekter til hardcore industrielt design – og stifte bekendtskab med det 21. århundredes mest nytænkende, smukke og overraskende danske design.

Pressemeddelelse 10.11.2016 THE DANISH CHAIR

Med udstillingen The Danish Chair viser Designmuseum Danmark et wunderkammer af stole og fortæller historien om, hvordan dansk design blev et internationalt megabrand. Som gæst kan man få et overblik over de mange stoletyper, som tegner billedet af det 20. århundredes danske succeshistorie og det eksporteventyr, som vi kalder Danish Modern.

Pressemeddelelse 11.08.2015 Learning from Japan

Gå på opdagelse i det symbolrige univers, der kendetegner japansk kunst og blive klogere på, hvordan Japan gennem tiden har været en vigtig inspirationskilde for dansk kunsthåndværk og design.